ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ιταλία: Μοιραίο παιχνίδι για 10χρονη στο TikTok – Πνίγηκε με μία ζώνη

Ιταλία: Μοιραίο παιχνίδι για 10χρονη στο TikTok – Πνίγηκε με μία ζώνη

Πολύ ακριβά και πιο συγκεκριμένα με την ζωή της πλήρωσε μία 10χρονη ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε μέσω του TikTok, καθώς έπαθε ασφυξία.

Τραγικό θάνατο βρήκε το κοριτσάκι μόλις δέκα ετών από την Σικελία, το οποίο τράβηξε βίντεο με το κινητό του, για να πάρει μέρος σε ακραίο παιχνίδι στην πλατφόρμα Tik Tok: έδεσε μια ζώνη από μπουρνούζι γύρω από το λαιμό του και, σφίγγοντάς την υπερβολικά, έπαθε ασφυξία. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κλινικά νεκρό, λόγω της εγκεφαλικής βλάβης που είχε προκληθεί. Οι γονείς του, μετά από δυο ημέρες, έδωσαν την άδεια για την δωρεά των σωματικών οργάνων της μικρής.

Οι ιταλικές ενώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανηλίκων ζητούν σήμερα περισσότερους ελέγχους, για να τύχει προστασίας η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αιτούνται να παρέμβει και η δημόσια αρχή Agcom, η οποία ρυθμίζει την λειτουργία όλων των μέσων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι, μετά το δραματικό αυτό συμβάν, θα πρέπει να υπάρξει και μια γενικότερη, πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο κάθε πλατφόρμας και μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από ανήλικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.