ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τεράστια αμυντική τάφρο γύρω από την Σύρτη της Λιβύης κατασκευάζουν οι Ρώσοι! – Εκνευρισμός στην Ουάσιγκτον

Τεράστια  αμυντική τάφρο γύρω από την Σύρτη της Λιβύης κατασκευάζουν οι Ρώσοι! – Εκνευρισμός στην Ουάσιγκτον

Δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι Ρώσοι ένοπλοι της εταιρείας Βάγκνερ δημιουργούν μια τεράστια τάφρο γύρω από την πόλη της Σύρτης, γεγονός που ενισχύει τους φόβους ότι ξένοι μαχητές δεν σκοπεύουν να αποσυρθούν από τη χώρα μέχρι αύριο, Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία που Ηνωμένα Έθνη τον Οκτώβριο του 2020, γράφει η Arabic Post.

Το δημοσίευμα επικαλούμενο το CNN International, που παρουσιάζει δορυφορικές εικόνες της τάφρου, η οποία εκτείνεται δεκάδες χιλιόμετρα νότια των κατοικημένων παράκτιων περιοχών γύρω από τη Σύρτη, προς το προπύργιο της Wagner την Τζούφρα, υποστηριζόμενη από μια σειρά πολύπλοκων οχυρώσεων.

Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι Ρώσοι μισθοφόροι της στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ που τον υποστηρίζουν σκάβουν μια τεράστια τάφρο γύρω από την πόλη Σύρτη, γεγονός που ενισχύει τους φόβους ότι ξένοι μαχητές δεν θα αποσυρθούν από τη χώρα μέχρι αύριο, Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία που Ηνωμένα Έθνη τον Οκτώβριο του 2020, γράφει η Arabic Post.

Το δημοσίευμα επικαλούμενο το CNN International, που παρουσιάζει δορυφορικές εικόνες της τάφρου, η οποία εκτείνεται δεκάδες χιλιόμετρα νότια των κατοικημένων παράκτιων περιοχών γύρω από τη Σύρτη, προς το προπύργιο της Wagner την Τζούφρα, υποστηριζόμενη από μια σειρά πολύπλοκων οχυρώσεων.

Ορύγματα και οχυρώσεις

Δορυφορικές φωτογραφίες έχουν εντοπίσει μια σειρά από περισσότερες από 30 αμυντικές τοποθεσίες που οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ έχουν κατασκευάσει στην έρημο και στους πρόποδες μιας οροσειράς που εκτείνονται για περίπου 70 χιλιόμετρα, κοντά στην Σύρτη.

Οι δορυφορικές εικόνες που αποκαλύφθηκαν από την αμερικανική εταιρεία «Maxar» δείχνουν τόσο την τάφρο κατά μήκος ενός κύριου δρόμου, όσο και τις οχυρώσεις που σκάβονται από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν επίσης συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από την αεροπορική βάση Αλ Τζούφρα, καθώς και στο αεροδρόμιο Μπράκ στο νότο, όπου εγκαταστάθηκαν και ραντάρ συγκροτημάτων άμυνας.

Η φιλότουρκη κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη, δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες εκσκαφέων και τεράστιων φορτηγών που συμμετείχαν στην κατασκευή της τάφρου και στην κατασκευή του χωμάτινου αναχώματος που περνάει από αυτό, και είπε ότι το έργο φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι αυτόν τον μήνα.

Η Claudia Ghazini, από τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων, δήλωσε στο CNN ότι αυτή η τάφρος είναι “πραγματικά ανησυχητική”, σημειώνοντας ότι η συζήτηση «που κυκλοφορεί γι ‘αυτό μεταξύ των διπλωματών τις τελευταίες εβδομάδες πηγαίνει προς την κατεύθυνση ότι η Μόσχα επιθυμεί να εδραιώσει την παρουσία της στη Λιβύη».

Ενώ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του CNN ανέφερε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν τώρα πολύ για τους μακροπρόθεσμους στόχους των ρωσικών μισθοφόρων στη χώρα που έχει υποστεί εμφύλιο πόλεμο, αναφέροντας έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πληροφοριών ότι η τάφρος είναι ένα σημάδι ότι οι δυνάμεις της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ προτίθενται να «εγκατασταθούν εκεί για πολύ καιρό».

Μήπως το «καθιερωμένο» στρατιωτικό κτύπημα κάθε προέδρου των ΗΠΑ -πλην Τραμπ- θα είναι στη Λιβύη για αρχή;

Πηγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.