ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Hürriyet: Αεροσκάφη με προέλευση από την Σ.Αραβία ενισχύουν τους αντάρτες της Συρίας

Hürriyet: Αεροσκάφη με προέλευση από την Σ.Αραβία ενισχύουν τους αντάρτες της Συρίας

Σύμφωνα με  τον Τούρκο βουλευτή του αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Atilla Kart, στρατιωτικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας, χρησιμοποιούν τακτικά τον τουρκικό εναέριο χώρο, προκειμένου να μεταφέρουν είτε όπλα και πυρομαχικά είτε ομάδες μαχητών στη Συρία.

Τα αεροσκάφη ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Ριάντ από τις 24 Φεβρουαρίου ως τις 3 Μαρτίου και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Esenboğa της Άγκυρας, σύμφωνα με το βουλευτή Atilla Kart, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Konya. Ο βουλευτής δήλωσε τα παραπάνω σε σχετική συζήτηση που έγινε στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον Kart, μετά από μια διαδρομή Ικόνιο –Αντάκια  για μια δύο ώρες τα αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τη Μεσόγειο και εξαφανίσθηκαν από τα ραντάρ προς την κατεύθυνση της Αιγύπτου. Πρόσθεσε ότι έγιναν 16 συγκεκριμένες πτήσεις και πρόσφατα ένα άλλο αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Ιορδανία εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Esenboğa στις 17 Απριλίου, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Τούρκος βουλευτής δήλωσε ότι «μεταφέρονταν μέσω αυτών των πτήσεων είτε όπλα, είτε ομάδες μαχητών» για να προσθέσει: «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε τώρα, αλλά οι πτήσεις διεξάγονται περιοδικά δύο φορές την ημέρα. Είναι δυνατόν τα αεροσκάφη αυτά τα είναι άδεια; Η κυβέρνηση θα μπορούσε να μας δώσει μια εξήγηση για το θέμα αυτό», σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.