Χαιρετίζουν την νομιμοποίηση των ομοφυλόφιλων στη Νέα Ζηλανδία

Χαιρετίζουν την νομιμοποίηση των ομοφυλόφιλων στη Νέα Ζηλανδία

Άσχετα με το γεγονός ότι οι γάμοι των ομοφυλοφίλων έκαναν τους γάλλους βουλευτές να χάσουν την ψυχραιμία τους, ωστόσο οι ομόλογοί τους της Νέας Ζηλανδίας, χώρας με συντηρητική παράδοση, χαιρέτισαν τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων με χιουμοριστικές ομιλίες και με ένα τραγούδι των μαορί, ενέργειες που επικροτήθηκαν σήμερα στο Διαδίκτυο.

Η Νέα Ζηλανδία έγινε αυτήν την εβδομάδα η 13η χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε, με 77 ψήφους έναντι 44, το γάμο ανάμεσα σε ανθρώπους του ιδίου φύλου.

Τις εικόνες από τη συνεδρίαση της ψηφοφορίας, που αναρτήθηκαν στο YouTube, είδαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου. Αυτό όμως που προσήλκυσε περισσότερο το ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου (400.000 χτυπήματα) είναι η ομιλία ενός συντηρητικού βουλευτή, του Μορίς Ουίλιαμσον. Ο 52χρονος βουλευτής, νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών, έγινε για τον Τύπο της Νέας Ζηλανδίας “σύμβολο” των γκέι χάρη στο χιούμορ του και την κοινή λογική του.

Ο Ουίλιαμσον προκάλεσε τα γέλια των συναδέλφων του βουλευτών, αλλά και του κοινού, την Τετάρτη, προσπαθώντας να καθησυχάσει αυτούς που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων.

“Σέβομαι την ανησυχία των ανθρώπων που αναρωτιούνται τι θα επιφέρει ο νόμος αυτός στην κοινωνία μας και θέλω απλώς να τούς πω: αυτό που κάνουμε με τον συγκεκριμένο νόμο είναι ότι επιτρέπουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να δουν την αγάπη τους να αναγνωρίζεται με το γάμο αυτόν”, τόνισε.

“Δεν κηρύσσουμε πυρηνικό πόλεμο σε κάποια χώρα, δε μεταδίδουμε ένα θανατηρφόρο ιό και εγώ προσωπικά εγγυώμαι στους ανθρώπους αυτούς ότι αύριο, ο ήλιος θα ανατείλει, η έφηβη κόρη σας θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις πιστεύοντας ότι έχει πάντα δίκιο και ότι δεν θα αυξηθεί ο φόρος ακινήτων σας”, πρόσθεσε.

“Δεν θα εκδηλώσετε κάποια ασθένεια του δέρματος και δεν θα βρείτε βάτραχο στο κρεβάτι σας. Είναι ένα καλό νέο για τους ενδιαφερόμενους (τους ομοφυλόφιλους).

Για μας τους υπόλοιπους, σάς διαβεβαιώνω ότι η ζωή μας θα συνεχιστεί όπως πριν”, είπε ο βουλευτής. Την ομιλία του παρακολούθησε συγκινημένη η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Λουίζα Γουολ, ομοφυλόφιλη και βασική κινητήρια δύναμη για την έγκριση του νομοσχεδίου.

Αναφερόμενος στο “μεγάλο γκέι ουράνιο τόξο” που είδε στον ουρανό πριν φθάσει στο Κοινοβούλιο εκείνο το πρωί, ο Ουίλιαμσον ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια εντολή που επαναλαμβάνεται αρκετές φορές στην Αγία Γραφή: “μη φοβάστε”.

Ενα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube είχε πάνω από 640.000 προβολές. Στο τέλος της ψηφοφορίας, το κοινό που βρισκόταν στην αίθουσα άρχισε να τραγουδάει ένα τραγούδι των μαορί. Το ίδιο έκαναν πολλοί βουλευτές, οι οποίοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ ορισμένοι από αυτούς έσπευσαν να αγκαλιάσουν τη Λουίζα Γουολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.