ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τέξας: 11χρονος πέθανε από το ψύχος – Η μητέρα του κατέθεσε μήνυση για 100 εκατ. δολάρια

Τέξας: 11χρονος πέθανε από το ψύχος – Η μητέρα του κατέθεσε μήνυση για 100 εκατ. δολάρια

H μητέρα του άτυχου 11χρονου που έχασε την ζωή του λόγω του πολικού ψύχους στο Τέξας κατέθεσε μήνυση αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100 εκατ. δολαρίων από δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Μαρία Πινέντα καταγγέλλει ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ERCOT και Entergy Corps ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της Κρίστιαν, που βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις του το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο τροχόσπιτό τους, όπου κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τον 3χρονο αδελφό του. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας βρέθηκαν «στο σκοτάδι» και τουλάχιστον 20 πέθαναν αφότου χιονοθύελλα έπληξε την Πολιτεία την περασμένη εβδομάδα, βυθίζοντας τον υδράργυρο πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη μήνυση που κατατέθηκε το Σάββατο αναφέρεται ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενέργειας, μετά το κύμα ψύχους του 2011, να προετοιμάσουν για τον χειμώνα το δίκτυο ενέργειας και πιάστηκαν «απόλυτα απροετοίμαστοι», όταν το δίκτυο κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κρίστιαν πέθανε από το κρύο, «διότι το δίκτυο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και οι πάροχοι ενέργειας έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος», σημειώνεται στο έγγραφο, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Τζέφερσον. Η οικογένεια ζει στο Κονρόε του Τέξας, ένα προάστιο του Χιούστον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος της Πινέντα Τόνι Μπάζμπι είπε στο ABC News ότι εκπροσωπεί επτά οικογένειες, που έχασαν δικούς τους την επομένη της καταιγίδας και σχεδιάζονται νέες μηνύσεις σε βάρος εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας. Στον Κρίστιαν διεξάγεται νεκροψία νεκροτομή, μετέδωσε το ABC News. H ERCOT, ένας συνεταιρισμός που είναι υπεύθυνος για το 90% του ηλεκτρικού ρεύματος του Τέξας, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά. Εκπρόσωπος της Entergy, που αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση, δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ζωών στην κοινότητά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.