ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κρεμλίνο: «Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία φέρεται να έχει ορισμένα χημικά όπλα»

Κρεμλίνο: «Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία φέρεται να έχει ορισμένα χημικά όπλα»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το πρωί της Παρασκευής, απάντησε στους ισχυρισμούς των ΜΜΕ περί ύπαρξης χημικών όπλων στη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Μόσχας να απαντήσει σε σε πιθανές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων επιχειρηματιών.

«Καταλαβαίνουμε ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει μια δεύτερη παρτίδα κυρώσεων. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ προχωρούν σε απολύτως αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία φέρεται να έχει ορισμένα χημικά όπλα στην επικράτειά της. Δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα για αυτή την κατηγορία και δεν μπορούν να υπάρξουν, καθώς η Μόσχα έχει από καιρό εξαλείψει ήδη το απόθεμα χημικών όπλων. Έχουμε καταργήσει όλα τα προγράμματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την παραγωγή χημικών όπλων σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων» διευκρίνισε ο κ. Πεσκόφ.

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος αξιωματούχος διεμήνυσε πως η Μόσχα εξετάζει διαφορετικά σενάρια για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, όπως και των πολιτών και των επιχειρήσεών της.

Υπενθυμίζεται πως χτες το Bloomberg επικαλούμενο πηγές, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο σχεδιάζουν νέες κυρώσεις με στόχο τους επιχειρηματίες της Ρωσίας αλλά και την κυβέρνηση για την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συζητήσει τις πιθανές κυρώσεις με τους βασικούς Ευρωπαϊκούς του εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, τις επόμενες εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.