Η Δαμασκός κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι “ρίχνει λάδι στη φωτιά”

Η Δαμασκός κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι “ρίχνει λάδι στη φωτιά”

Εφημερίδα της Συρίας που πρόσκειται στο καθεστώς της Δαμασκού κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ρίχνουν “λάδι στη φωτιά”, μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον του διπλασιασμού της άμεσης βοήθειας της προς την αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της συνόδου των Φίλων της Συρίας.

“Η συνάντηση των λεγόμενων ‘Φίλων της Συρίας’ που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη έριξε λάδι στη φωτιά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σύγκρουση στην Συρία”, γράφει η εφημερίδα Al-Watan.

“Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν γνωστά εκ των προτέρων, με τις αμερικανικές δηλώσεις … για την παροχή νέας βοήθειας προς την αντιπολίτευση”, προσθέτει η εφημερίδα.

“Οι δηλώσεις αυτές δεν προκαλούν έκπληξη, δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον επέλεξε κατά την έναρξη της κρίσης να πάρει το μέρος των ένοπλων ομάδων υποστηρίζοντάς τις πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά”, σύμφωνα με την Al-Watan.

Το Σάββατο στη Κωνσταντινούπολη, μετά από μια σύνοδο που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες της ομάδας των 11 χωρών, Φίλων της Συρίας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της άμεσης βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών προς την αντιπολίτευση της Συρίας και την παράδοση αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το ποσό αυτής της ενίσχυσης προς τους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ανέρχεται πλέον σε 250 εκατομμύρια δολάρια. Δεν ανταποκρίνεται όμως στις ανάγκες της εξέγερσης, που ζητά όπλα, υποστηρίζοντας ότι είναι η μόνη λύση για να επιταχυνθεί η πτώση του καθεστώτος στη Δαμασκό.

Η συριακή αντιπολίτευση υπέγραψε χθες στην Κωνσταντινούπολη επίσημο έγγραφο στο οποίο εκφράζει το “όραμά της για το μέλλον της Συρίας … ένα όραμα που απορρίπτει την τρομοκρατία, απορρίπτει τον εξτρεμισμό και εκφράζει αποφασιστικότητα για την εξεύρεση κατά προτεραιότητα μιας πολιτικής λύσης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.