Αεροσκάφος F-5 κατέπεσε στο δυτικό Ιράν – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Αεροσκάφος F-5 κατέπεσε στο δυτικό Ιράν – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Σήμερα, 2 πιλότοι ενός αεροσκάφους F-5 της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν, όταν το αεροπλάνο τους κατέπεσε σε ένα βουνό στο δυτικό Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικό αξιωματούχο.

Το μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη για λόγους που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί κοντά στην πόλη Αμπαντάν στην επαρχία Ιλάμ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αμπαντάν, Μοράντ Νασερί, προσθέτοντας ότι έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η ιρανική Πολεμική Αεροπορία είναι σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένη, σύμφωνα με δυτικούς εμπειρογνώμονες, λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει περίπου 300 μαχητικά αεροσκάφη–ρωσικά (Mi-29 και Su-25), κινεζικά (F-7) Αμερικανικά (F-4, F-5 και F-14) και γαλλικά (Mirage F1) και μερικά “Saeqeh”, μια ιρανική εκδοχή του αμερικανικού F-5. Όμως μόνο ένα μέρος από αυτά τα αεροπλάνα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Τον Ιανουάριο του 2012, ένα F-14 συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.