Σομαλία: Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από ενόπλους στο Μογκαντίσου

Σομαλία: Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από ενόπλους στο Μογκαντίσου

Ένας Σομαλός δημοσιογράφος σκοτώθηκε απόψε από ενόπλους κοντά στο σπίτι του στο Μογκαντίσου, όπως έγινε γνωστό από την εθνική ένωση δημοσιογράφων της Σομαλίας.

Είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη χώρα αυτή από σφαίρες ή από βομβιστικές επιθέσεις από τις αρχές του έτους.

Ο Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Ράγκεχ εργαζόταν για την εθνική τηλεόραση και το Ράδιο Μογκαντίσου. Είχε μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του από την οποία έφυγε το 2009, αρχικά για την Κένυα και κατόπιν για την Ουγκάντα, για λόγους ασφαλείας.

“Ο Μοχάμεντ είχε τελειώσει τη δουλειά του και επέστρεφε στο σπίτι του γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα). Κατόπιν μάθαμε τα θλιβερά νέα του θανάτου του” είπε ο διευθυντής του Ράδιο Μογκαντίσου, Αμπντιραχίμ Ισέ Αντόου, που έπλεξε το εγκώμιο του δημοσιογράφου.

Στα τέλη Μαρτίου, μια δημοσιογράφος που εργαζόταν σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δολοφονήθηκε στο Μογκαντίσου από δύο άνδρες που άνοιξαν πυρ εναντίον της.

Το 2012 τουλάχιστον 18 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στη Σομαλία, διπλάσιοι σε σχέση με το 2009, τη χρονιά που είχε χαρακτηριστεί η χειρότερη για το δημοσιογραφικό λειτούργημα στη χώρα αυτή. Οι δολοφονίες δημοσιογράφων αποδίδονται συνήθως στους ισλαμιστές Σεμπάμπ, όμως ορισμένες φορές σχετίζονται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των δ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.