Άσκηση του ουκρανικού στρατού στον Εύξεινο Πόντο με τουρκικά UAV

Άσκηση του ουκρανικού στρατού στον Εύξεινο Πόντο με τουρκικά UAV

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω από τον Εύξεινο Πόντο χρησιμοποιώντας τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) Bayraktar TB2.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο στην υπηρεσία πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ‘Armyainform’, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν πάνω από το νησί Tendrovskaya Spit, όπου τα UAV πέταξαν και πραγματοποίησαν ελιγμούς.

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν η απογείωση και η προσγείωση των εξοπλισμένων UAV έγινε από το αεροδρόμιο του Νικολάεφ.

Σύμφωνα με το Tass, το πολυλειτουργικό ναυτικό εκπαιδευτικό κέντρο στην Ουκρανία βρίσκεται στην ακτή Tendra Spit- κοντά στην ακτή του Χέρσον, όπου οι στρατιώτες ασκούνται, στην προσγείωση των αμφίβιων δυνάμεων επίθεσης, καθώς και σε βολές του πυροβολικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Ταράν υπέγραψε συμφωνία με τουρκικές εταιρείες για την παραγωγή επιθετικών drone για τον ουκρανικό στρατό.

Και ακόμη και πριν από αυτό, το 2019, η Ουκρανία απέκτησε έξι τουρκικά drone Bayraktar TB2. Τότε ο πρώην Πρόεδρος Πέτρο Πoροσένκο είπε ότι η συμφωνία ήταν σύμφωνη με τη στρατηγική πορεία της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον απόστρατο Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Κωνσταντίνο Σίβκοφ , τα τουρκικά drone είναι άχρηστα σε έναν πιθανό πόλεμο της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.