ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ψυχροπολεμικό το κλίμα Δύσης – Ρωσίας: Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κινητοποίησαν τις αεράμυνες 7 χωρών

Ψυχροπολεμικό το κλίμα Δύσης – Ρωσίας: Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κινητοποίησαν τις αεράμυνες 7 χωρών

Νέο ψυχροπολεμικό σκηνικό διαμορφώνεται μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής. Έξι σμήνη ρωσικών βομβαρδιστικών μέσα σε λίγες ώρες κινητοποίησαν τις αεροπορίες 7 νατοϊκών χωρών.

Nορβηγικά ΜΜΕ, αποκάλυψαν οι πολιτικές αεράμυνες και οι αεροπορίες τουλάχιστον 7 χωρών του ΝΑΤΟ (Νορβηγία, Βρετανία, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία) υποχρεώθηκαν να σηκώσουν αεροσκάφη τους για αναγνώριση και αναχαίτηση ρωσικών βομβαρδιστικών.

Συγκεκριμένα, μέσα σε λιγότερο από έξι ώρες πραγματοποίησαν πτήσεις 6 σμήνη ρώσικων βομβαρδιστικών που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Μάλιστα, πέταξαν πάνω από τέσσερις θάλασσες: τον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βόρειο παγωμένο ωκεανό, τον Εύξεινο Πόντο και τη Βαλτική.

Εκτιμάται πως αυτό είναι μια υπενθύμιση από τη Μόσχα πως μπορεί να κινηθεί ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα, μια επίδειξη ισχύoς που απαντά σε όσα ψυχροπολεμικά ακούγονται. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτός ήταν και ο λόγος της νυχτερινής τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων ΗΠΑ και Ρωσίας με πρωτοβουλία μάλιστα της αμερικάνικης πλευράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που ανακοινώθηκε δημοσίως ήταν πως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αύξηση της έντασης στην Ουκρανία καθώς Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται πως ακινητοποιούν στρατιωτικές τους δυνάμεις στα σύνορα των δυο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.