ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει ένστολο να βάζει χιόνι στο πρόσωπο συλληφθέντα

ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει ένστολο να βάζει χιόνι στο πρόσωπο συλληφθέντα

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο από το Οχάιο των ΗΠΑ, που δείχνει έναν αστυνομικό να βάζει χιόνι στο πρόσωπο συλληφθέντα, στην προσπάθεια του να τον ακινητοποιήσει, το βίντεο το δημοσίευσε η αστυνομία του Άκρον.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 26χρονου άντρα, Charles Hicks, έπειτα από καταγγελία της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φαίνεται ο αστυνομικός να του βάζει χιόνι μέσα στο στόμα, με τον συλληφθέντα να φωνάζει πως «δεν μπορεί να αναπνεύσει».

Ο αστυνομικός, John Turnure, ο οποίος εργαζόταν στο σώμα από το 2009 παραιτήθηκε στις 31 Μαρίου ενώ η έρευνα για το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής Mike Caprez δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη ότι η «τακτική» αυτή «δεν διδάσκεται ούτε εκπαιδεύεται από το προσωπικό μας», οπότε το τμήμα άρχισε να ερευνά λίγο μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 26χρονος είχε περίεργη συμπεριφορά, η οποία έκανε τους αστυνομικούς να θεωρούν πως βρισκόταν σε «αλλοιωμένη συνειδησιακή κατάσταση».

«Ήταν καθήκον των αστυνομικών να προστατεύσουν το θύμα ενδοοικογενειακής βίας και εκτελούσαν αυτό το καθήκον όταν συνέβη αυτό το περιστατικό», ανέφερε.

Πλάνα του βίντεο δείχνουν τον 26χρονο να στέκεται στην μπροστινή βεράντα, κατηγορώντας τους αξιωματικούς ότι είναι ασεβείς ενώ έλεγε επανειλημμένα πως «δεν είναι “13”» δηλαδή φυλακισμένος ή υπό κράτηση.

Τη στιγμή εκείνη οι αστυνομικοί επιχειρούν να του βάλουν χειροπέδες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ενώ έχουν ακινητοποιήσει τον 26χρονο στο χιόνι, ο αστυνομικός Turnure, χρησιμοποίησε το ένα χέρι για να κρατήσει το κεφάλι του Hicks και ένα άλλο χέρι για να ρίξει το χιόνι στο πρόσωπό του τρεις φορές.

Ο Hicks ακούγεται στο βίντεο να λέει, «δεν μπορώ να αναπνεύσω», προτού οι αστυνομικοί τον ενημερώσουν ότι του έχουν περάσει χειροπέδες και τον βοηθούν να σταθεί όρθιος.

Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Dan Horrigan είπε: «Φερθήκαμε με ασέβεια σε έναν πολίτη και γι ‘αυτό ζητώ συγγνώμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.