ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αμερικανικό αντιτορπιλικό παραβίασε την ΑΟΖ της Ινδίας-Διαμαρτυρία από το Νέο Δελχί

Αμερικανικό αντιτορπιλικό παραβίασε την ΑΟΖ της Ινδίας-Διαμαρτυρία από το Νέο Δελχί

Η Ινδία διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ για τη διέλευση ενός αντιτορπιλικού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) χωρίς τη συγκατάθεσή της, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών στο Νέο Δελχί σε μία σπάνια διένεξη, μεταξύ των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό John Paul Jones «υποστήριξε δικαιώματα ναυσιπλοΐας και ελευθερίες» εντός της Ινδικής ΑΟΖ και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, πλέοντας περίπου 241 χιλιόμετρα δυτικά των Νήσων Λακσαντγουίπ, όπως ανέφερε ο 7ος Αμερικανικός Ναυτικός Στόλος, σε μία ανακοίνωσή του, την Τετάρτη.
Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι οι κανόνες του ΟΗΕ δεν επιτρέπουν μία τέτοια διέλευση, χωρίς τη συγκατάθεση της Ινδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εκφρασμένη θέση της ινδικής κυβέρνησης για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, είναι ότι η σύμβαση αυτή, δεν επιτρέπει σε άλλα κράτη τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων ή ναυτικών ελιγμών εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, ειδικότερα, των ασκήσεων που περιλαμβάνουν την χρήση όπλων και εκρηκτικών, χωρίς της συγκατάθεση του παράκτιου κράτους» σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.