ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αφού «άκουσε» όσα του είπε ο Κ.Μητσοτάκης ο Λίβυος πρωθυπουργός μεταβαίνει στην… Άγκυρα με 14 υπουργούς

Αφού «άκουσε» όσα του είπε ο Κ.Μητσοτάκης ο Λίβυος πρωθυπουργός μεταβαίνει στην… Άγκυρα με 14 υπουργούς

Με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση μίλησε για νέα δεδομένα στις ελληνο-λιβυκές σχέσεις και ο Κ.Μητσοτάκης έλεγε και ξανα-έλεγε στον Λίβυο ομολόγο του πόσο θα τον βοηθήσει με την ΕΕ αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.

Έτσι ο αρχηγός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντουλαχαμίντ αλ-Νταμπάιμπα μάλλον θα “ευχαριστήσει” τον Κ.Μητσοτάκη με επίσκεψη που ξεκινά στην Τουρκία, τη Δευτέρα, με επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνει 14 υπουργούς.

«Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 14 υπουργούς και ορισμένους άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με επικεφαλής τον Νταμπάιμπα, θα επισκεφθεί τη Τουρκία τη Δευτέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Χαμούντα, χωρίς να αναφέρει τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ο Χαμούντα διευκρίνισε ότι ένα από τα πιο εξέχοντα θέματα που θα συζητηθούν με την Τουρκία είναι «ένα σύνολο κοινών θεμάτων στον τομέα των υπηρεσιών (ενέργεια και υγεία) και η επιστροφή των τουρκικών εταιρειών στη Λιβύη και η ολοκλήρωση των καθυστερημένων έργων».

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνει ο Νταμπάιμπα στην Τουρκία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 16 Μαρτίου, για να οδηγήσει τη Λιβύη στις γενικές εκλογές στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Την ίδια στιγμή η αποστολή νέων μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας έχει ξαναρχίσει.

Έτσι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι “Al Arabiya”, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να παραμείνει ο στρατός της στη Λιβύη για την υπεράσπιση των βάσεων της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση της Άγκυρας, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, αποφάσισε να στείλει 380 μισθοφόρους στη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.