ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιράν-Πυρηνικά : Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Βιέννη – Θετική η γενική εντύπωση

Ιράν-Πυρηνικά : Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Βιέννη – Θετική η γενική εντύπωση

Οι συνομιλίες για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας (JPCOA) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ολοκληρώθηκαν αφήνοντας μία «σε γενικές γραμμές, θετική εντύπωση», σύμφωνα με τη Ρωσία, παρά την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών και μολονότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60%.

Οι εκπρόσωποι των συμβαλλόμενων χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία και Ιράν) συζήτησαν για περίπου δύο ώρες την Πέμπτη στη Βιέννη, προτού επανεκκινήσουν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.

«Η γενική εντύπωση είναι θετική» και μετά τις συνομιλίες αυτές θα ακολουθήσουν «ορισμένες ανεπίσημες συναντήσεις», σχολίασε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αυστρία, Μιχαήλ Ουλιάνοφ.

«Χαιρόμαστε που βλέπουμε να έχουν επιστρέψει όλοι στη Βιέννη, έτοιμοι να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις, παρά τις δύσκολες εξελίξεις των τελευταίων ημερών», ανέφερε από την πλευρά του ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ενρίκε Μόρα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι χώρες της Δύσης είχαν εκφράσει την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Τεχεράνης να ξεπεράσει για πρώτη φορά το όριο του 60% στον εμπλουτισμό ουρανίου.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Πίτερ Στάνο, χαρακτήρισε μάλιστα «πολύ ανησυχητική» αυτή την εξέλιξη, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε την Τετάρτη ότι η κίνηση αυτή εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο σοβαρολογεί το Ιράν όσον αφορά τη συμμετοχή του σε συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, επαναλαμβάνοντας σήμερα την πάγια θέση της Τεχεράνης, ότι οι πυρηνικές δραστηριότητες της χώρας του είναι ειρηνικές και δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.