Τσεχία: «Έχουμε υλικό από κάμερες από τους δύο υπόπτους για τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών»

Τσεχία: «Έχουμε υλικό από κάμερες από τους δύο υπόπτους για τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών»

Ο Γιάν Χαμάτσεκ, υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, υποστήριξε πως η αστυνομία της Τσεχίας έχει υλικό από κάμερες με δύο άντρες που φέρεται να είναι υπεύθυνοι για την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών του Vrbetice το 2014 και οι ταυτότητές τους έγιναν γνωστές μετά το περιστατικό στο Σαλσμπερι, το 2018.

Οι δύο άνδρες τους οποίους η αστυνομία συσχετίζει με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στο Vrbetice στα τέλη του 2014 ήταν γνωστοί από την αρχή, από τότε που τους έπιασε η κάμερα.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι είναι αξιωματικοί της GRU (Διεύθυνση Κεντρικής Πληροφορίας της Ρωσίας) το 2018, όταν ταυτοποιήθηκαν σε σχέση με την απόπειρα δηλητηρίασης του Σκριπάλ και της κόρης του.

Οι εκρήξεις στο Vrbetice σημειώθηκαν στις 16 Οκτωβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου 2014. Στην πρώτη έκρηξη σκοτώθηκαν δύο Τσέχοι υπήκοοι καθώς 58 τόνοι πυρομαχικών ήταν στην αποθήκη εκείνη τη στιγμή.

Περίπου 98 τόνοι στρατιωτικού υλικού βρίσκονταν στην αποθήκη κατά τη δεύτερη έκρηξη.

Και οι δύο αποθήκες ανήκαν στον Όμιλο Imex από την Οστράβα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Το Σάββατο, ο Χαμάτσεκ ανακοίνωσε την απέλαση 18 Ρώσων διπλωμάτων από την Πράγα, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 48 ωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις εξήγησε ότι η κίνηση προκλήθηκε από τη «λογική υποψία» ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών είχαν σχέση με τις εκρήξεις του Οκτωβρίου 2014 στις αποθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.