ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

«Ψυχρολουσία» από Λιβύη: «Το τουρκολιβυκό σύμφωνο μας εξυπηρετεί – Δεν το εγκαταλείπουμε»

«Ψυχρολουσία» από Λιβύη: «Το τουρκολιβυκό σύμφωνο μας εξυπηρετεί – Δεν το εγκαταλείπουμε»

«Διαφωνούμε με την Ελλάδα κατά την αξιολόγηση της θαλάσσιας συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας που εξυπηρετεί τους Λίβυους και επομένως δεν θα την εγκαταλείψουμε».

Το παραπάνω δήλωσε ο Λίβυος πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντέμπιχ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Al Jazeera που εδρεύει στη Ντόχα του Κατάρ και που πρόκειται να προβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Ντέμπιχ δήλωσε, ότι η κυβέρνησή του διαφωνεί με την αξιολόγηση της συμφωνίας όπως την κάνει η Ελλάδα.

«Διαφωνούμε με την Ελλάδα κατά την αξιολόγηση της θαλάσσιας συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας που εξυπηρετεί τους Λιβύους και επομένως δεν θα την εγκαταλείψουμε», είπε.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Τρίπολη της Λιβύης, στις 6 Απριλίου είχε ζητήσει από τον Λίβυο πρωθυπουργό την ακύρωση του παράνομου τουρκο-λιβυκού συμφώνου.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει:

«Προσβλέπουμε σε πλήρη αποκατάσταση της ενεργειακής μας συνεργασίας με τη Λιβύη, άλλα και της συνεργασίας σε πεδία, όπως ο τουρισμός. Είναι παραδοσιακός ο δεσμός μας στην άμυνα και την ασφάλεια. Θυμίζουμε πως πάνω από 280 Λίβυοι αξιωματικοί έχουν αποφοιτήσει από σχολές ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Θεμέλιο της σχέσης μας πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας.

Γράφοντας την καινούρια σελίδα της κοινής μας διαδρομής, πρέπει να σβήσουμε τα λάθη της προηγούμενης. Θέλουμε κι εμείς άμεση και πλήρη αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων και την ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν σαν διακρατικές συμφωνίες, αλλά δεν έχουν καμία ισχύ.

Οι φίλοι της Λιβύης είναι δίπλα της και όχι μακριά της. Το πλησιέστερο σε αυτήν γεωγραφικό έδαφος είναι η Γαύδος και η Κρήτη. Χαιρετίζω τη διάθεσή σας να μπορούμε να συζητήσουμε απευθείας την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και να συνεχίσουμε συζήτηση που διεκόπη το 2010».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς με τη δήλωση του Λιβύου πρωθυπουργού το θέμα τελειώνει οριστικά για την Ελλάδα και η ελληνική διπλωματία υφίσταται μια καίρια ήττα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.