ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ευθεία παρέμβαση των G7 στα εσωτερικά της Λευκορωσίας: Απαίτησαν νέες εκλογές!

Ευθεία παρέμβαση των G7 στα εσωτερικά της Λευκορωσίας: Απαίτησαν νέες εκλογές!

Οι χώρες που ανήκουν στους G7 κάλεσαν σήμερα τη Λευκορωσία να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατουμένους της και να πραγματοποιήσει νέες προεδρικές εκλογές, σε μια κίνηση που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κράτους.

Παράλληλα, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους «για την πολιτική κρίση και τα ανθρώπινα δικαιώματα μετά τις νοθευμένες προεδρικές εκλογές του Αυγούστου 2020» στη Λευκορωσία.

«Ζητούμε από το καθεστώς να εφαρμόσει τις συστάσεις που απορρέουν από την ανεξάρτητη αποστολή εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ, να απελευθερώσει όλους εκείνους που έχουν φυλακιστεί άδικα για να εκφράσουν τις δημοκρατικές τους αξιώσεις και να τερματιστεί η συνεχιζόμενη καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών».

Επιπλέον, η ομάδα χωρών καταδίκασε τον φερόμενο περιορισμό της δράσης των δημοσιογράφων στη χώρα αλλά και τις διώξεις απέναντι σε όσους υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάλεσαν σε έναρξη διαλόγου με όλα τα τμήματα της κοινωνίας της Λευκορωσίας με παράλληλο σεβασμό σε ειρηνικές συναθροίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καλούμε το καθεστώς να διεξάγει νέες, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές υπό διεθνή παρατήρηση. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τις δημοκρατικές φιλοδοξίες του λαού της Λευκορωσίας και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατέληξε η δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.