Αίγυπτος: «Ειλικρινείς και σε βάθος οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία» – Τι συζητήθηκε

Αίγυπτος: «Ειλικρινείς και σε βάθος οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία» – Τι συζητήθηκε

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, που πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο και επικεντρώθηκε στα της Λιβύης, της Ανατολικής Μεσογείου, της Συρίας και του Ιράκ.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του σήμερα ότι μετά από δύο ημέρες συζητήσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Αιγύπτου και της Τουρκίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Χαμντί Σανάντ Λόζα, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας , Πρέσβη Σαντάτ Ονάλ, οι συζητήσεις ήταν ειλικρινείς και σε βάθος, άγγιξαν τα διμερή θέματα, καθώς και ορισμένα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως την κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ και την ανάγκη επίτευξης ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ανέφερε ότι οι δύο πλευρές θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα αυτού του γύρου διαβουλεύσεων και θα συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα.

Χθες, στην έδρα του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά διαβουλεύσεις Αιγύπτου-Τουρκίας από το 2013, καθώς οι δύο πλευρές συζήτησαν διάφορα θέματα που αποδεικνύουν το κλείσιμο της σελίδας των διαφορών και την έναρξη της εξομάλυνσης των σχέσεων και την άφιξή τους σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές από την Αλ Αραμπίγια, όπως έγραψε στο Twitter, η Αίγυπτος κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την κλιμάκωση ενάντια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.