Συνεχίζονται οι ταραχές στο Ισραήλ με τους Παλαιστινίους για τον εποικισμό – Διεθνής καταδίκη

Συνεχίζονται οι ταραχές στο Ισραήλ με τους Παλαιστινίους για τον εποικισμό – Διεθνής καταδίκη

Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ καταδίκασαν σήμερα τα σχέδια του Ισραήλ για την έξωση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, αλλά και την απομάκρυνσή τους από τα εδάφη τους, τα οποία διεκδικούν Εβραίοι έποικοι, μετά από μια νύχτα ταραχών στην Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποίησε ελαστικές σφαίρες και βομβίδες κρότου κατά νεαρών Παλαιστινίων στο Τέμενος Αλ-Ακσα στην Ιερουσαλήμ, χθες το βράδυ.

Τα επεισόδια στο τρίτο ιερότερο σημείο του Ισλάμ και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με συνέπεια τον τραυματισμό 205 Παλαιστινίων και 17 Ισραηλινών αστυνομικών, προκλήθηκαν από τη συσσώρευση θυμού, σχετικά με τις προγραμματισμένες εξώσεις, σε βάρος των Παλαιστινίων.

«Η Σαουδική Αραβία απορρίπτει τα σχέδια του Ισραήλ και τα μέτρα για την έξωση δεκάδων Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ιερουσαλήμ και την επιβολή ισραηλινής κυριαρχίας σε βάρος τους» ανάφερε σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου, την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya που εξυπηρετεί συμφέροντα του Ριάντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) τα οποία εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ την προηγούμενη χρονιά «καταδίκασαν δυναμικά» τις ταραχές και τις ενδεχόμενες εξώσεις, σε μία ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ, Χαλίφα αλ-Μαράρ, παροτρύνοντας τις ισραηλινές αρχές να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.