Συρία: Tρεις νεκροί από στρατιωτικά πυρά – Τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα

Συρία: Tρεις νεκροί από στρατιωτικά πυρά – Τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα

Τρεις Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, καθώς στρατιωτικοί πυροβόλησαν κυβερνητικές δυνάμεις στα νοτιοδυτικά της ζώνης αποκλιμάκωσης στο Ιντλέμπ, δήλωσε ο Αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Πλευρών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Συρία, Αλεξάντερ Κάρποφ, την Κυριακή.

«Στα νοτιοδυτικά της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλέμπ, τη νύχτα της 16ης Μαΐου, οι θέσεις των (συριακών) κυβερνητικών δυνάμεων πυροβολήθηκαν από στρατιωτικούς χρησιμοποιώντας κονιάματα 120 χιλιοστών και βάσεις ZU-23. Ως αποτέλεσμα, τρεις Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Κάρποφ στους δημοσιογράφους.

Επιπλέον, μέλη της τρομοκρατικής ομάδας Jabhat al-Nusra πραγματοποίησαν 39 επιθέσεις στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλέμπ στη Συρία, δήλωσε ο Κάρποφ.

«Τριανταεννέα βομβιστικές επιθέσεις από την πλευρά της τρομοκρατικής ομάδας Jabhat al-Nusra καταγράφηκαν στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλέμπ, σε επαρχίες του Ιντλέμπ (20 επιθέσεις), Λατακιά (8), Αλεππό (5) και Χαμά (6)», δήλωσε ο ίδιος.

Τέλος, είπε ότι ο αριθμός των επιθέσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της συριακής πλευράς, ήταν 36, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες 24 ώρες, δεν έχουν καταγραφεί επιθέσεις από τους παράνομους ένοπλους σχηματισμούς υπό τουρκικό έλεγχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.