ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Νέα έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη μεσημέρι (τοπική ώρα), ανακοίνωσε η νορβηγική διπλωματική αποστολή με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Αθώοι άμαχοι συνεχίζουν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται. Επαναλαμβάνουμε: κατάπαυση πυρός. Τερματίστε τώρα τις εχθροπραξίες», ανέφερε η ανάρτηση της νορβηγικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Νορβηγία, μαζί με την Τυνησία και την Κίνα, πιέζουν επί μια εβδομάδα για την κινητοποίηση του ΣΑ, που δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα να εκδώσει μια οποιασδήποτε κοινή δήλωση, λόγω της άρνησης των ΗΠΑ.

Η ισραηλινή Αεροπορία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πλήγματα μέσα σε μερικά λεπτά, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Εκατοντάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Την ίδια ώρα στο στόχαστρο των ισραηλινών αρχών βρέθηκε και το υπόγειο τούνελ της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μήκους 15 χιλιομέτρων, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναφέρουν ότι βομβάρδισαν το «μετρό» της Χαμάς με την εφημερίδα «Times of Israel» να επισημαίνει ότι χτυπήθηκε τη νύχτα η γραμμή «C».

«Ως μέρος της επίθεσης, περίπου 35 τρομοκρατικοί στόχοι της Χαμάς δέχτηκαν επίθεση μέσα σε 20 λεπτά», όπως αναφέρει η επίμαχη δήλωση του ισραηλινού στρατού.

Στην επίθεση συμμετείχαν 54 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία εκτόξευσαν περίπου 110 πυρομαχικά ακριβείας, χτυπώντας υπόγεια σήραγγα, μήκους 15 χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, από τη 10η Μαΐου, έχουν σκοτωθεί 197 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 58 παιδιών, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.200. Στην ισραηλινή πλευρά, οι αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 282 τραυματίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.