Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και 10 να υποστούν εγκαύματα.

Ένας αξιωματούχος των τοπικών Αρχών απέδωσε τα αίτια που ξέσπασε η πυρκαγιά σε ελαττωματικό αναπνευστήρα.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, στη Ρωσία έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές σε μονάδες εντατικής θεραπείας, τις οποίες οι γιατροί έχουν αποδώσει σε ελαττωματικούς αναπνευστήρες που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νοσοκομείο της πόλης Ριαζάν, που βρίσκεται περίπου 190 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, σε θάλαμο που νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 03:36 το πρωί (τοπική ώρα) και κατασβέσθηκε πλήρως στις 04:19. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον θάλαμο βρίσκονταν 10 γιατροί και 36 ασθενείς. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 60 άτομα και 19 πυροσβεστικά όπως και 45 άτομα και 14 οχήματα από το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο αναπνευστήρας που ανεφλέγη είναι μάρκας Prunus Boaray 5000D, κινεζικής παραγωγής.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Νικολάι Λιουμπίμοφ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε στον θάλαμο από αναπνευστήρα που υπερθερμάνθηκε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νοσοκόμες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα δυο από αυτές να υποστούν εγκαύματα. Η μία εξ αυτών έχει υποστεί εγκαύματα στο 75% του σώματός της και θα μεταφερθεί στο κέντρο εγκαυμάτων Βισνέφσκι, στη Μόσχα.

Η Ανακριτική Επιτροπή η οποία ασχολείται με σοβαρά εγκλήματα (και η οποία είναι το αντίστοιχο του αμερικανικού FBI) άσκησε ποινική δίωξη με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, αναφέροντας ότι η έρευνα προσανατολίζεται σε πιθανές διαφορετικές αιτίες πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!