Ε.Μακρόν: Ο Ερντογάν συμφώνησε να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από την Λιβύη

Ε.Μακρόν: Ο Ερντογάν συμφώνησε να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από την Λιβύη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από το λιβυκό έδαφος το συντομότερο δυνατόν.

«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την απόσυρση των ξένων μισθοφόρων.

Όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς τους δύο. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επιβεβαίωσε στη συνάντησή μας την επιθυμία του να αποχωρήσουν από το λιβυκό έδαφος, όσο το δυνατόν συντομότερα, οι ξένοι μισθοφόροι, οι ξένοι μαχητές», είπε ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς οι σχέσεις του Παρισιού με την Άγκυρα επιδεινώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κρίσης στη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία ανέπτυξε στρατό στη Λιβύη, με βάση μια συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας αυτής. Έστειλε επίσης χιλιάδες Σύρους μαχητές στη Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.