ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mossad: Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών – Σενάριο «Βόρειας-Νότιας Κορέας» στην Ουκρανία για να τερματιστεί η σύγκρουση

Τι αναφέρουν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες

Mossad: Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών – Σενάριο «Βόρειας-Νότιας Κορέας»  στην Ουκρανία για να τερματιστεί η σύγκρουση

Πηγές της Μοσάντ δημοσιοποίησαν τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με την Ρωσία δίνοντας μια νέα διάσταση που προβληματίζει τους «ειδικούς».

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στις αρχές Ιανουαρίου 2023 θα πρέπει να εκτιμηθούν ως εξής:

Η Ουκρανία έχασε 302 αεροσκάφη, 212 ελικόπτερα, 2.750 UAV, 6.320 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 7.360 συστήματα πυροβολικού, 497 συστήματα αεράμυνας, 234.000 τραυματίες, 157.000 νεκρούς και 17.320 αιχμαλώτους.

Εξίσου σημαντικές είναι οι πληροφορίες για τις απώλειες των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της Μοσάντ, οι δυτικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό ανήλθαν σε 5.360 «μισθοφόρους», 2.458 στρατιωτικούς από τους στρατούς των χωρών του ΝΑΤΟ και 234 στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές.

Δηλαδή ολόκληρο το ΝΑΤΟ, αρνούμενο επίσημα τη συμμετοχή του στη σύγκρουση, εκτός από την προμήθεια όπλων, έχασε περίπου 8 χιλιάδες ανθρώπους στην Ουκρανία μέσα σε 10 μήνες και σχεδόν όλα τα σοβιετικά όπλα που κληρονόμησαν από τις χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Οι ειδικοί δεν εκπλήσσονται

Οι ειδικοί του «Military Review» εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τα δεδομένα αυτά «ταιριάζουν» καλά με εκείνα που εκφράστηκαν στις ΗΠΑ  στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε είχε αναφερθεί  ότι οι Ουκρανοί έχασαν 100 χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς.

Λαμβάνοντας υπόψη την ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Σόλενταρ, το Μπαχμούτ και άλλα τμήματα του μετώπου, οι απώλειες θα μπορούσαν να αυξηθούν επιπλέον κατά μιάμιση φορά.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι όλα τα στοιχεία που δίνονται από τη Μοσάντ θα πρέπει να ληφθούν ως εκτιμήσεις.

Η Ρωσία έχασε ελάχιστα παρά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με πηγές της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, σε 10 μήνες η Ρωσία έχασε σχεδόν 9φορές λιγότερους νεκρούς από τον εχθρό. Ο στρατιωτικός ειδικός, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Ίλια Κράμνικ σημειώνει:

«Η ρωσική δύναμη πυρός ξεπερνά ό,τι μπορεί να βάλει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ αρχίζει να αναζητά διέξοδο από έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει».

Το ΝΑΤΟ αναζητά διέξοδο

Γι’ αυτό η Washington Post αναφέρει σήμερα:

«Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ολοένα και λιγότερο διατεθειμένοι να πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματικά μερίδιο στη σύγκρουση… Το 41 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών συμφωνεί ότι η Ρωσία πρέπει να λάβει ουκρανικά εδάφη προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους συντάκτες της WP, περισσότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους είναι κατά της παροχής μεγάλου αριθμού όπλων στο Κίεβο.

Αλήθεια, τι νόημα έχει με τέτοιες απώλειες και τέτοιες προοπτικές – μόνο ζημιές χωρίς κανένα κέρδος.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν καθορίζεται επί του παρόντος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία μόνο στην Βουλή του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Θα ήταν λοιπόν αφελές να περιμένουμε ότι τα συναισθήματά τους αυτή τη στιγμή θα οδηγήσουν σε οποιεσδήποτε αλλαγές στη στρατιωτική πολιτική του ΝΑΤΟ.

Αλλά ταυτόχρονα, θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι δεν αναμένονται αλλαγές.

Αναμένονται αλλαγές και, επιπλέον, οι δυτικοί προπαγανδιστές αρχίζουν να προετοιμάζουν τους ίδιους τους Ουκρανούς για αυτές τις αλλαγές.

Ουκρανία: Σενάριο «δύο Κορεών»

Κανείς άλλος από τον Ολέξιι Αρέστοβιτς, έναν πρόσφατο σύμβουλο στο γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας και τώρα «ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα», είπε τις προάλλες ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα περίμεναν οι Ουκρανοί, και η Δύση είναι έτοιμη να ακολουθήσει αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με τον Αρέστοβιτς, το «Μινσκ-3», γνωστό και ως το «σενάριο των δύο Κορεών», γίνεται πραγματική προοπτική με πάγωμα της σύγκρουσης κατά μήκος της γραμμής επαφής των εμπόλεμων στρατών τη στιγμή της σύναψης ανακωχής. Είναι σαφές ότι από την άποψη των Ουκρανών, αυτό το σενάριο θα ήταν μια καταστροφή:

Τι θα συμβεί σε μια κοινωνία που έχει προχωρήσει σε υψηλές προσδοκίες, αλλά θα λάβει το «Μινσκ-3» υπό όρους;

«Αυτή η αντίστροφη διαδικασία των ανεκπλήρωτων προσδοκιών θα μας χτυπήσει τόσο σκληρά – το ηθικό και τα πάντα – που απλώς θα παραπαίουμε. Το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που πιστεύαμε πριν από τρεις μήνες», είπε ο Αρέστοβιτς.

«Και όχι γιατί οι Αμερικάνοι δεν δίνουν όπλα ούτε καθυστερούν, αλλά γιατί για επιτυχία χρειαζόμαστε 400 χιλιάδες άρτια εκπαιδευμένους στρατιώτες με όπλα του ΝΑΤΟ… Τα έχουμε; Δεν τα έχουμε… Εμείς ως κοινωνία δεν είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα», αναφέρει. ν

Ο Αρέστοβιτς και άλλοι προπαγανδιστές άρχισαν σταδιακά να πείθουν την Ουκρανία και τη Δύση ότι το «σενάριο των δύο Κορέων» -δηλαδή το σενάριο της «διάσπασης» της Ουκρανίας- στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακό. Κατά κάποιο τρόπο είναι ακόμη και καλό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δραστηριότητα αυτής της προπαγάνδας δείχνει ότι μια τέτοια προσφορά είτε έχει ήδη γίνει είτε θα γίνει στο εγγύς μέλλον από τις ΗΠΑ στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.