ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προβλήματα ακοής για τους βετεράνους του Αφγανιστάν

Προβλήματα ακοής για τους βετεράνους του Αφγανιστάν

Πάνω από τα δύο τρίτα των βρετανών στρατιωτών που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν υποφέρουν από προβλήματα ακοής ή από μόνιμη ζημιά σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του βρετανικού υπουργείου Αμύνης.

Πάνω από τα δύο τρίτα των βρετανών στρατιωτών που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν υποφέρουν από προβλήματα ακοής ή από μόνιμη ζημιά σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του βρετανικού υπουργείου Αμύνης.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως σε 1250 βρετανούς Πεζοναύτες που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν το 69% εξ αυτών υποφέρουν από σοβαρή ζημιά στην ακοή τους λόγω του θορύβου  των… μαχών. Στην έρευνα γίνεται επίσης λόγος πως οι περιπτώσεις προσωρινής ή και μόνιμης κώφωσης είναι σημαντικά υψηλότερα από ότι είχαν αναφερθεί στο παρελθόν. 

Η  συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών έχουν παρουσιαστεί στην Αφγανική πόλη Helmand όπου η ένταση των μαχών ήταν ιδιαίτερα έντονη και που προερχόταν από μια σειρά παραγόντων όπως οι μάχες εντός κατοικημένων περιοχών αλλά και πτήσεις συμμαχικών αεροσκαφών σε πολύ χαμηλό ύψος.

Ο καθηγητής Mark Haggard αντιπρόεδρος στο βρετανικό Ωτολαρυγγολογικό Ινστιτούτο δήλωσε σχετικά «Το ζήτημα έχει πάρει ενδημικές διαστάσεις. Οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις έχουν προκαλέσει σε σημαντικούς αριθμούς προβλήματα ακοής».

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 1254 βρετανούς Πεζοναύτες του 42ου Commando Royal Marines μετά από την εξάμηνη παραμονή τους στην πόλη Helmand από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2008. Από τους παραπάνω οι 865 απεδείχθη πως είχαν σοβαρά συμπτώματα κώφωσης ενώ στους 410 τα περιστατικά χαρακτηρίστηκαν ως ιδιαίτερα σοβαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.