ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Χρονιά «ρεκόρ» για τις αυτοκτονίες στον αμερικανικό Στρατό το 2009

Χρονιά «ρεκόρ» για τις αυτοκτονίες στον αμερικανικό Στρατό το 2009

Το 2009 ήταν η χρονιά που σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών στον Αμερικανικό Στρατό, από τότε που κρατούνται επίσημα αρχεία για τις αυτοκτονίες, από το 1980 δηλαδή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά

Το 2009 ήταν η χρονιά που σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών στον Αμερικανικό Στρατό, από τότε που κρατούνται επίσημα αρχεία για τις αυτοκτονίες, από το 1980 δηλαδή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά το 2009 σημειώθηκαν 160 αυτοκτονίες ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 140 θανάτων από αυτόχειρες που σημειώθηκε το 2008 που με τη σειρά του ήταν μεγαλύτερο από τις 115 αυτοκτονίες που σημειώθηκαν το 2007.

Ως βασικότεροι λόγοι για την επιδημία αυτή που πλήττει τον Στρατό των ΗΠΑ είναι οι πολύμηνες αναπτύξεις στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, οι απώλειες συναδέλφων αλλά και η πίεση από τον ίδιο τον Στρατό έχουν φέρει τα στρατεύματα σε σημείο ψυχολογικής κατάρρευσης.

Η τελευταία περίπτωση αφορά ένα πρόγραμμα μείωσης απωλειών στη μάχη (stop-loss program) του US Army που αυξάνει τις απαιτήσεις των στρατιωτών στις καθημερινές αποστολές. Η πίεση αυτή για την αύξηση της επιβιωσημότητας αλλά και τη γενικότερη βελτίωση της αποδοτικότητας έχει φέρει σχεδόν αρνητικά αποτελέσματα αντί των θετικών που προέβλεπε στην αρχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.