Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για την Αρκτική

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για την Αρκτική

Την πρώτη τους εκπαίδευση σε αρκτικό περιβάλλον είχαν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που σαν στόχο έχει την αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής στην περιοχή έκανε γνωστή στρατιωτική πηγή.

Συμφώνα με τον συνταγματάρχη Oleg Kochetkov ρωσικά ειδικά τμήματα αναγνώρισης πραγματοποίησαν μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην χερσόνησο Kola  κάτω από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε πειραματική ακόμη μορφή αλλά έχει ως στόχο την προσομοίωση συνθηκών μάχης σε αρκτικό περιβάλλον.

«Οι εκπαιδεύσεις μάχης συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων και ορεινή εκπαίδευση σε συνθήκες που επικρατούν σε ακραία βορεινά κλίματα και αυτό είναι μια νέα εμπειρία καθώς τα ειδικά αυτά τμήματα εκπαιδεύονταν πρώτα μόνο στα βουνά της Ν. Ρωσίας», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Kochetkov

Ο Ρώσος στρατιωτικός δήλωσε πως οι ασκήσεις περιελάμβαναν τεχνικές επιβίωσης όπως η εξεύρεση πόσιμου νερού και τροφής, κατασκευή κατασκήνωσης και κίνηση κάτω από πλήρη παραλλαγή σε ακατοίκητες και απομακρυσμένες περιοχές.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει πως μέχρι το 2020 θα έχει αναπτύξει δυνάμεις στην περιοχή του Αρκτικού ενισχύοντας την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή αυτή. Η δύναμη αυτή θα αποτελείται από τουλάχιστον 2 μεραρχίες σε πρώτη φάση, ενώ στα σχέδια της Ρωσίας είναι και η επαναλειτουργία παλαιών αεροπορικών βάσεων που έκλεισαν μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.