ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

2η ΜΑΛ: Ασπρόπυργος-Ροδόπη non-stop και 100% επιτυχία στη ρίψη! – Aποστολή “γεφύρωσης”

2η ΜΑΛ: Ασπρόπυργος-Ροδόπη non-stop και 100% επιτυχία στη ρίψη! – Aποστολή “γεφύρωσης”

Ένα πολύ δύσκολο αλλά απόλυτα επιτυχημένο στρατιωτικό εγχείρημα εκτελέστηκε χθες από τις δυνάμεις αλεξιπτωτιστών της 2η ΜΑΛ και παραλίγο και από την 1η: Άνδρες από τις δύο Μοίρες μεταφέρθηκαν από τις βάσεις τους (Μάλεμε και Ασπρόπυργος αντίστοιχα) και της 2ης ρίχθηκαν με αεροσκάφη C-130 σε στόχους στο νομό Ροδόπης σε μία επίδειξη ικανότητας εκτέλεσης αποστολής «γεφύρωσης» κατά την διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010. Οι άνδρες της 1ης ρίθηκε επάνω από τον στόχο ότι δεν έπρεπε να γίνει η ρίψη για λόγους ασφαλείας λόγω των ισχυρών ανέμων που φυσούσαν ότν έφτασαν τα μεταγωγικά επάνω από τον στόχο.  Οι ρίψεις της 2ης ΜΑΛ ήταν απόλυτα επιτυχημένες στα προκαθορισμένα σημεία. 

Σήμερα εκτελέστηκε άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας στο Δοκό της Ύδρας, την οποία παρακολούθησαν οι τέσσερις Αρχηγοί των Επιτελείων και η πολιτική ηγεσία. Το σενάριο της άσκησης ήταν ιδιαίτερα σύνθετο αυτή την φορά και τα αποτελέσματα «Κάτι παραπάνω από καλά» σημείωνε ανώτατος αξιωματικός στο defencenet.gr.

Αύριο είναι η σειρά της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας να δείξει τις δυνατότητες καταστροφής αεροπρογεφυρώματος στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Οι μεγάλες  δυνατότητες κάθετης υπερκέρασης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με την μεταφορά στο πρώτο κύμα μέχρι και πέντε λόχων καταδρομέων με όλο τον εξοπλισμό τους είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τα Επιτελεία. Και η ανησυχία αυτή έχει επεκταθεί και στην περιοχή του Έβρου, εκτός από τα νησιά. Την άσκηση θα την παρακολουθήσουν και πάλι οι τέσσερις Αρχηγοί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.