ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες με CV – 22B Osprey από την άσκηση στα Μέγαρα

Εντυπωσιακές φωτογραφίες με CV – 22B Osprey από την άσκηση στα Μέγαρα

Αμερικανοί κομάντος της 352 Special Operation Group βρίσκονται στην Ελευσίνα προκειμένου τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 19 Ιανουαρίου να πραγματοποιήσουν συνεκπαίδευση με την «ελίτ» των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα τις μονάδες της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που ανήκει στο ΓΕΕΘΑ.

Η συνεκπαίδευση των Ελλήνων και των Αμερικανών κομάντος θα περιλαμβάνει διάσωση πιλότων σε εχθρική περιοχή μετά από πτώση μαχητικού αεροσκάφους, παροχή πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης, εκτέλεση καταρρίχησης «fast rope» και εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα, αλλά και ελεύθερης πτώσης.

Τα άλματα θα πραγματοποιηθούν ημέρα και νύχτα, πιθανότατα στον Ασπρόπυργο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν και καταδύσεις με σκοπό τη διείσδυση σε εχθρικά εδάφη, αλλά και την εξουδετέρωση απειλής. Οι άνδρες της ΔΥΚ και της Ζ’ ΜΑΚ είναι άρτια εκπαιδευμένοι σε τέτοιου είδους αποστολές.

Αντικείμενα εκπαιδεύσεως θα είναι επίσης η συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου και η ρίψη φόρτου ημέρα και νύχτα.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν στελέχη από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), τη Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ), τη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2 ΜΑΛ), το 575 Τάγμα Πεζοναυτών (575 Τ/ΠΝ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και το 865 Τάγμα Εναέριου Ανεφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ).

Οι Αμερικανοί θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα των ειδικών δυνάμεων της USAF και πιο συγκεκριμένα την 352 Σμηναρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων (352nd Special Operations Group: 352 SOG).

Πρόκειται για μια ειδική ομάδα της USAF που είναι εξοπλισμένη με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει για την πραγματοποίηση ειδικών επιχειρήσεων, κυρίως αποστολών OEF και OEF – TS, και έχει στη διάθεση της τρεις διαφορετικές εκδόσεις του αεροσκάφους MC – 130, διαθέτει επίσης CV – 22B Osprey και ελικόπτερα.

Οι φωτογραφίες από τις περιοχές άσκησης (Μέγαρα, Ελευσίνα, Πεδίο Βολής Καράβια) είναι άκρως εντυπωσιακές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.