ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νεότερες πληροφορίες για το XM-25

Νεότερες πληροφορίες για το XM-25

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου τυφεκίου μάχης του XM-25 το οποίο περιγράφεται ως ένα «έξυπνο όπλο» και προορίζεται σε πρώτη φάση να καλύψει τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων που μάχονται στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Στρατό το XM-25 πρόκειται να είναι το πρώτο όπλο που θα αναπτυχθεί στην κατηγορία του εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην τεχνολογία του φορητού οπλισμού. Μεταξύ των προηγμένων δυνατοτήτων του πρόκειται να είναι η χρήση τεχνολογίας λέιζερ για «καθοδήγηση» των πυρομαχικών αλλά και η χρήση ενός νέου πυρομαχικού των 25 χλστ. το οποίο θα μπορεί να προγραμματίζεται ώστε να πυροδοτείται πάνω από τον στόχο.

Αυτό θα γίνεται δυνατό καθώς σε κάθε φυσίγγιο θα υπάρχει ένα microchip το οποίο αφού θα διαβάζει την απόσταση του στόχου από την καταδείκτη λέιζερ που υπάρχει στο όπλο, θα αναλαμβάνει την πυροδότηση του πυρομαχικού ένα ή και μισό μέτρο πιο μακριά από ενόπλους που έχουν αναζητήσει κάλυψη πίσω από διάφορα εμπόδια, όπως τοίχοι, βράχοι, οδοφράγματα ακόμη και μέσα σε κτίρια.

Το δραστικό βεληνεκές του όπλου ανέρχεται στα 700 μέτρα –κατά πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε υπάρχει σήμερα- Το XM-25 κοστολογείται στα 30.000 $ και μέσα στο 2011 το αμερικανικό Πεντάγωνο προβλέπει την προμήθεια 12.500 τέτοιων όπλων τα οποία θα αναπτυχθούν σχεδόν αμέσως στο Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.