ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η USAF διπλασιάζει το προσωπικό εδάφους κατάδειξης στόχων στο Αφγανιστάν

Η USAF  διπλασιάζει το προσωπικό εδάφους κατάδειξης στόχων στο Αφγανιστάν

Η αμερικανική Αεροπορία έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των προωθημένων ελεγκτών αεράμυνας τους οποίους ονομάζει κοινούς ελεγκτές τερματικής επίθεσης JTAC (joint terminal attack controllers) ενώ παλαιότερα ονομάζονταν FAC (Forward Air Controllers) από το 2009.

Οι JTAC είναι τα μέλη της αεροπορίας τα οποία συνοδεύουν τα επίγεια τμήματα του Στρατού ή των Πεζοναυτών και αναλαμβάνουν να συντονίσουν μια αεροπορική επίθεση, καταδεικνύοντας στους χειριστές των αεροσκαφών και των επιθετικών ελικοπτέρων τους στόχους και άλλες πληροφορίες. Η εκτέλεση όμως αυτής της δουλειάς απαιτεί ειδική εκπαίδευση και ειδική κωδική φρασεολογία ώστε να επιτυγχάνεται η συνεννόηση με τους πιλότους.

Έτσι ενώ το 2009 το συγκεκριμένο προσωπικό αριθμούσε 53 άτομα το 2010 η δύναμή του ανέβηκε στα 134 άτομα δείγμα πως αφενός έχει αυξηθεί η συνεργασία μεταξύ επίγειων και εναέριων μέσων και αφετέρου πως έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις που η Αεροπορία αναλαμβάνει τα «ξελασπώσει» τις επίγειες δυνάμεις. 

Το παραπάνω σημαίνει πως όταν μια ομάδα στρατιωτών εντοπίσει ένα οχυρό των Ταλιμπαν δεν αναλαμβάνει να το κυριεύσει αντίθετα καλεί αεροπορική εγγύς υποστήριξη στις περισσότερες των περιπτώσεων μη διακινδυνεύοντας να έρθει σε επαφή με τους ενόπλους. Η ενίσχυση βέβαια του ειδικευμένου προσωπικού έχει να κάνει και με τον παράγοντα των παράπλευρων απωλειών.

Το ΝΑΤΟ είναι κάτω από συνεχή κριτική αναφορικά με τις απώλειες αμάχων μετά από αεροπορικές επιδρομές, κάτι που σημαίνει πως είτε κάποιοι στο έδαφος δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είτε κάποιοι στον αέρα. Με τους άνδρες αυτούς σίγουρα θα προσπαθήσει την αποφυγή τέτοιων λαθών. Η αύξηση του ειδικευμένου προσωπικού που κατευθύνει τα πυρά των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων εκεί που πρέπει θεωρείται πρωτεύουσας σημαμσίας για την USAF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.