ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρεις άμαχοι νεκροί από πυρά καθεστωτικών κοντά στο Κραματόρσκ

Τρεις άμαχοι νεκροί από πυρά καθεστωτικών κοντά στο Κραματόρσκ

Τρεις άμαχοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτων στο χωριό Σταροβαρβάροβκα, κοντά στο Κραματόρσκ, όπως ανέφερε στο ITAR-TASS εκπρόσωπος των δυνάμεων πολιτοφυλακής της περιοχής.

Μια οικογένεια που επέστρεφε στο σπίτι της μέσω επαρχιακού δρόμου επέβαινε στο ένα αυτοκίνητο, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Οι στρατιώτες δεν επέτρεψαν στους ανθρώπους να βγουν από το όχημα.

Μια γυναίκα δέχτηκε δυο σφαίρες στο κεφάλι και πέθανε. Ακόμη δύο οχήματα, ένα μικρό πούλμαν κι ένα Ι.Χ., επέστρεφαν από το ψάρεμα, όταν δέχτηκαν τα πυρά. Αποτέλεσμα, δύο νεαροί άνδρες που επέβαιναν στο πουλμανάκι τραυματίστηκαν θανάσιμα από τους πυροβολισμούς.

Μετά την επίθεση, οι Ουκρανοί στρατιώτες πλησίασαν το πουλμανάκι και το οδήγησαν στη στρατιωτική μονάδα τους. Οι τραυματίες κατάφεραν να διαφύγουν και κρύφτηκαν σε σπίτια της περιοχής. Άνδρες της εθνοφρουράς του Κιέβου τους αναζητούσαν για αρκετές ώρες, εισβάλλοντας βίαια σε οικίες στις γύρω κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της 14ης Μαΐου, δέκα τεθωρακισμένα οχήματα συνοδευόμενα από ελικόπτερα εισήλθαν στο χωριό Σόλντσεβο, κοντά στο Σταροβαρβάροβκα, και ο απόηχος από τους πυροβολισμούς με όπλα μεγάλου διαμετρήματος κράτησε περί τη μισή ώρα.

Στο μεταξύ ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ είπε σε σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν ολοσχερώς μια καμουφλαρισμένη βάση της πολιτοφυλακής κοντά στο Κραματόρσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.