ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίδειξη ικανότητας μεταφοράς σκάφους ειδικών επιχειρήσεων

Επίδειξη ικανότητας μεταφοράς σκάφους ειδικών επιχειρήσεων

Το μεγάλο μεταφορικό σκάφος USNS Shughart της Διοίκησης Ναυτικών Μεταφορών (MSC: Military Sealift Command) του Αμερικανικού Ναυτικού μετάφερε πρόσφατα το σκάφος ειδικών επιχειρήσεων Stiletto M60, από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ στην ανατολική, μέσω της διώρυγας του Παναμά.

Το χαρακτηριστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) σκάφος ειδικών επιχειρήσεων μήκους 88 ποδών (30 περίπου μέτρα) και βάρους 60 τόνων, φορτώθηκε στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του μήκους 300 περίπου μέτρων μεταφορικού πλοίου, αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση των δύο γερανών του. Το Stiletto είναι καταμαράν σχεδιασμένο για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σε ρηχά νερά και ποταμούς. Είναι το μεγαλύτερο σκάφος κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από ανθρακονήματα που ναυπηγήθηκε στις ΗΠΑ, οπότε είναι κατάλληλο και για την εκτέλεση αποστολών εντοπισμού θαλάσσιων ναρκών. Καθελκύστηκε τον Ιανουάριο του 2005 και από τότε έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές ασκήσεις του Αμερικανικού ναυτικού στις ακτές της Καλιφόρνια. Όσο για το Shughart, αυτό είναι ένα από 19 συνολικά ειδικά μεταφορικά πλοία της MSC, οι διαστάσεις των οποίων προσεγγίζουν αυτές των αεροπλανοφόρων. Επανδρώνονται από πληρώματα τα οποία δεν ανήκουν στο Αμερικανικό ναυτικό αλλά απαρτίζονται από πολίτες και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υλικού κυρίως σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Άλλοι ρόλοι της MSC είναι η χαρτογράφηση του βυθού σε διάφορες περιοχές, η επισκευή πλοίων του Αμερικανικού ναυτικού ακόμη και όταν αυτά βρίσκονται εν πλώ και η διεξαγωγή ερευνών και αποστολών υποθαλάσσιας επιτήρησης. Στη δύναμή της περιλαμβάνονται 110 συνολικά σκάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.