ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φορτσάκης: Νίκη η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου

Φορτσάκης: Νίκη η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου

Ως μία νίκη χαρακτήρισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, τη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, μιλώντας σε τηλεοπτιή εκπομπή.

«Μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε να έχουμε μία Σύγκλητο, η οποία λειτούργησε επιτέλους θεσμικά, δηλαδή με τη συμμετοχή μόνο των μελών της και χωρίς παρουσία τρίτων προσώπων. Θυμίζω ότι η παρουσία τρίτων προσώπων σημαίνει ότι οι αποφάσεις που παίρνει το συλλογικό όργανο, είναι παράνομες. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτό που πετύχαμε χθες είναι μία νίκη η οποία έρχεται, μετά από πολλά χρόνια αποτυχίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο κ. Φορτσάκης τόνισε ότι οι καθηγητές φέρουν μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα, όπως το χαρακτήρισε. «Είναι ευτύχημα ότι το συνειδητοποιήσαμε και ότι έχουμε αλλάξει ρότα. Δυστυχώς, υπήρχε για πολλά χρόνια ένα σύστημα διαπλοκής, το οποίο οδηγούσε τους μεν να εξαρτώνται από τους δε. Αυτό το σύστημα έχει σπάσει, αυτή τη στιγμή. Μπαίνουμε σε μία καινούργια σελίδα», επισήμανε.

Αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Φορτσάκης υπογράμμισε ότι ζητούν να τους επιστραφούν οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν φύγει. «Είναι επείγον αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν στα πανεπιστήμια», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.