ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέθανε ο “Έλληνας” SAS Τζών Μακ Άλις

Πέθανε ο  “Έλληνας” SAS Τζών Μακ Άλις

Ο Τζών Μακ Άλις πρώην στέλεχος των SAS και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας πέθανε σε ηλικία 62 ετών, από καρδιακή προσβολή. Ζούσε στην Θεσσαλονίκη και προσέφερε υπηρεσίες ασφάλειας,, ενώ είχε κάνει σεμινάρια σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί μετά την απώλεια του γιού του Πώλ, στο Αφγανιστάν, πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 29 ετών.

Το 1980, εκατομμύρια παρακολούθησαν από την τηλεόραση τον McAleese να εισβάλει στην πρεσβεία του Ιράν στο Kensington,στο δυτικό Λονδίνο. Επικεφαλής μιας ομάδας SAS που απελευθέρωσε μια ομάδα ομήρων που κρατούνταν όμηροι από Ιρανούς μουτζαχεντίν.

Έξι κομμάντος είχαν καταλάβει την πρεσβεία, όπου κρατούνταν 26 άνθρωποι για πέντε ημέρες και ένας ήδη είχε εκτελεστεί. Τότε η Μάργκαρετ Θάτσερ, έδωσε το πράσινο φως για την επέμβαση της SAS.

Στην επιχείρηση σκοτώθηκε ένας ακόμη όμηρος και τραυματίστηκε ένας άνδρας των SAS. Ήταν η πρώτη φορά που μία επιχείρηση των SAS μεταδιδόταν από τη τηλεόραση.

Χρόνια αργότερα, ο Πωλ, το μεγαλύτερι παιδί από τον πρώτο γάμο του McAleese, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Ήταν λοχίας και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής που είχε υπηρετήσει στο Ιράκ. Σκοτώθηκε στις 20 Αυγούστου 2009 σε μια έκρηξη στην επαρχία Χελμάντ, στο Αφγανιστάν. 

Ο McAleese ήταν εμφανώς ταραγμένος στην κηδεία του γιου του και πίστευε ότι ο θάνατός του θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν τα στρατεύματα ήταν καλύτερα εξοπλισμένα.

Κατηγόρησε τον Γκόρντον Μπράουν, τότε πρωθυπουργό, ως «ασπόνδυλο»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.