ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμφίβια καταδρομική άσκηση από την ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ

Αμφίβια καταδρομική άσκηση από την ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ

Το Σάββατο το βράδυ 1/10/2011 οι Άνδρες του ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ πραγματοποίησαν μια ακόμη αμφίβια καταδρομική άσκηση με τη συμμετοχή 25 Καταδρομέων και 20 Εφέδρων ετέρων όπλων, Αξιωματικών και Οπλιτών.

Το Σάββατο το βράδυ 1/10/2011 οι Άνδρες του ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ πραγματοποίησαν μια ακόμη αμφίβια καταδρομική άσκηση με τη συμμετοχή 25 Καταδρομέων και 20 Εφέδρων ετέρων όπλων, Αξιωματικών και Οπλιτών.

Με την Άσκηση αυτή καταδείχθηκε η μεγάλη τεχνική επιχειρησιακή επιτελική κατάρτιση που διαθέτουν οι οργανωμένοι σε Συνδέσμους Έφεδροι Αξιωματικοί των καταδρομών.

Η κινητή μονάδα Εφέδρων του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο τον εφ. Ταγματάρχη (ΚΔ) Αλέξανδρο Κόντο, έφθασε το απόγευμα στη περιοχή του Σουνίου, αμέσως πραγματοποίησε αναγνώριση στόχου ,εδάφους – δρομολογίων, αναγνώριση θαλάσσης για τα δρομολόγια των πλωτών, εξέδωσε προειδοποιητική διαταγή νυκτερινής κρούσης – ενέδρας κ.α.

Οι επικεφαλής των τμημάτων καταδρομών – ετέρων όπλων Εθνοφυλακής πραγματοποίησαν ταχείες αναγνωρίσεις. Έγινε η συγκρότηση των τμημάτων σε στοιχεία κρούσης Καταδρομέων – Στοιχεία αντιαρματικών – καταστροφέων – αποκοπές και η απεικόνιση τροχοφόρων.

Εκτελέστηκε προάσκηση ετέρων όπλων στη θάλασσα, βρεγμένοι στη θάλασσα επί 1 ώρα. Η έκδοση τελικής διαταγής στις 00.00 σήμανε και την αναχώρηση των τμημάτων ( αφού οι Καταδρομείς επιχείρησαν από βραχώδη ακτή, πήδησαν στη θάλασσα και όρμησαν για τη σιωπηλή νυκτερινή αποστολή τους).

Αφού την εκτέλεσαν με ακρίβεια που θα ζήλευαν οι ενεργές μονάδες, σιωπηλά και αστραπιαία εξαφανίστηκαν μέσα στη νύκτα σαν σκιές, πήγαν κτύπησαν χωρίς έλεος και χάθηκαν στο γενικό σκοτάδι που μας περιέβαλλε.

Στις 4 το πρωί έγινε αναφορά. Άπαντες παρόντες . Ο Επικεφαλής Ταγματάρχης αφού συνεχάρη το τμήμα εκπαίδευσης τους επικεφαλείς και τους συμμετέχοντες εφέδρους με θερμό πατριωτικό – στρατιωτικό λόγο όπως αρμόζει, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση Στρατιωτικής Αγωνιστικής Βολής σε λίγες ημέρες, δίνοντας το πέρας της Άσκησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.