ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ενεργοποιήθηκε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών

Ενεργοποιήθηκε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών

Στις 24 Φεβρουαρίου 2006 και σε ειδική τελετή παρουσία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Donald Rumsfeld, ενεργοποιήθηκε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων  Πεζοναυτών.

Η Marine Forces Special Operations Command (MARSOC) σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό «ενώνει δύο από τις ιστορικότερες ομάδες μαχητών – τους άνδρες και τις γυναίκες της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και τους Πεζοναύτες». Οι Πεζοναύτες θα ενισχύσουν την USSOCOM (United States Special Operations Command: Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ). Οι κύριες αποστολές της νέας διοίκησης των Πεζοναυτών περιλαμβάνουν την άμεση δράση (direct action), ειδική αναγνώριση (special reconnaissance), εσωτερικής ασφάλειας (foreign internal defense), αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις (counter-terrorism), πληροφοριακές επιχειρήσεις (information operations) και ανορθόδοξο πόλεμο (unconventional warfare). Η MARSOC, η οποία θα αναφέρεται απευθείας στον Διοικητή του Σώματος (Commandant of the Marine Corps) και θα υπάγεται στον επιχειρησιακό έλεγχο της USSOCOM θα εκπαιδεύει και θα παρέχει σε αυτή, μία πλήρως εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη δύναμη ειδικών επιχειρήσεων Πεζοναυτών, ικανή να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε περιοχή στον κόσμο, και να αναλάβει την εκτέλεση αποστολών. Το στρατηγείο της  MARSOC θα εδρεύει στο Camp Lejeune της North Carolina και συνολικά το προσωπικό της θα αριθμεί 2600 άτομα. Οργανωτικά θα περιλαμβάνει πέντε ομάδες/συγκροτήματα:

-Τη Foreign Military Training Unit (FMTU: μονάδα στρατιωτικής εκπαίδευσης εξωτερικού) που θα παρέχει εξειδικευμένη στρατιωτική εκπαίδευση και υπηρεσίες συμβούλου σε στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις σύμμαχων των ΗΠΑ χώρες αλλά και στους κλάδους των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Σκοπός είναι η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση απειλών εσωτερικής ασφάλειας και γενικότερα στην επίτευξη εσωτερικής σταθερότητας. 

-Τη Marine Special Operations Support Group (MSOG: ομάδα Πεζοναυτών υποστήριξης ειδικών επιχειρήσεων), η οποία παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και συντονισμού, λογιστικής υποστήριξης και συγχώνευσης και ανάλυσης πληροφοριών.

-Δύο Two Marine Special Operations Battalions (MSOB: τάγματα ειδικών επιχειρήσεων Πεζοναυτών), ένα σε κάθε ακτή, οργανωμένα, εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα για να αναλάβουν αποστολές οπουδήποτε στον κόσμο. Κάθε τάγμα θα αποτελείται από αρκετούς λόχους Πεζοναυτών Ειδικών Επιχειρήσεων (Marine Special Operations Companies).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος στοιχεία διαφόρων μονάδων και συγκροτημάτων περιλαμβανομένης και της 4ης Εκστρατευτικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (4th Marine Expeditionary Brigade (Anti-Terrorism)), θα αποτελέσουν σταδιακά οργανικές μονάδες της νέας διοίκησης ώστε να ενισχύσουν ή και αυξήσουν τις επιχειρησιακές της δυνατότητες σε νέους τομείς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.