ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σομαλία: Έτσι έγινε η επιχείρηση των SEAL-Βίντεο

Σομαλία: Έτσι έγινε η επιχείρηση των SEAL-Βίντεο

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πώς έγινε η επιχείρηση απελευθέρωσης των δύο ομήρων από το «Team Six» των Αμερικανών SEAL προχθές το βράδυ στη Σομαλία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι δύο ομάδες των SEAL δεν έφτασαν στην περιοχή με ελικόπτερα αλλά έπεσαν τις πρώτες βραδυνές ώρες με αλεξίπτωτο από αμερικανικό C-130 χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους Σομαλούς ενόπλους.

Αυτό έγινε αφενός για να διασφαλιστεί η περίμετρος της τοποθεσίας που κρατούνταν οι όμηροι, μια Αμερικανίδα και ένας Δανός και αφετέρου να εντοπίσουν που ακριβώς βρίσκονταν ένοπλοι και άμαχοι. Η πτώση των δύο ομάδων των SEAL έγινε 60 λεπτά νωρίτερα από την ραντεβού που είχε καθοριστεί με τρία –κατ΄ άλλες πηγές δύο- ελικόπτερα τα οποία είχαν ως αποστολή την περισυλλογή τόσο των SEAL όσο και των ομήρων αλλά και πιθανών αιχμαλώτων.

Οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αιφνιδίασαν του Σομαλούς ενόπλους και ακολούθησε μάχη κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 από τους ενόπλους ενώ από την πλευρά των αμερικανών δεν υπήρξε κάποια απώλεια. Εκτός των ομήρων οι αμερικανικές δυνάμεις κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν και εννέα από τους ενόπλους. Τα ελικόπτερα στη συνέχεια προσγειώθηκαν σε αμερικανική βάση στο Τζιμπουτί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.