ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανακοίνωση της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. για την «Πατριωτική Πολιτοφυλακή»

Ανακοίνωση της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. για την «Πατριωτική Πολιτοφυλακή»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. σχετικά με τα δημοσιεύματα της «Πατριωτικής

Πολιτοφυλακής». Ακολουθεί η ανακοίνωση.

“Η εκτεταμένη προβολή που λαμβάνουν τα δημοσιεύματα περί της «Πολιτοφυλακής» – Πατριωτικής, Ελληνικής ή άλλης – και η συνεπακόλουθη σύγχυσή της με τους Εθελοντές Εφέδρους Πολίτες – Οπλίτες, μας αναγκάζουν να διευκρινίσουμε και ως Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. τα αυτονόητα, αναφερόμενοι ειδικότερα στην από 13.03.2012 συνέντευξη του κ. Γ. Ανεστόπουλου στο ΒΗΜΑ FM 99,5:

Α) Πράγματι οι Εθελοντές Έφεδροι και τα μέλη μας εκπαιδεύονται με δική τους πρωτοβουλία εδώ και πάρα

πολλά χρόνια ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώσουν το καθήκον τους όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος και το άρθρο 49 παρ. 1 του Ν. 3421/2005. Ο κ. Ανεστόπουλος δεν νομιμοποιείται με κανέναν τρόπο να μιλά εξ ονόματος όλων αυτών, οι οποίοι εκφράζονται μέσα από σωματεία αναγνωρισμένα από την Πολιτεία κι εποπτευόμενα από το ΥΠΕΘΑ, προσφάτως δε μέσα από την

Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων).

Αλήθεια, πού ήταν αυτός ο κύριος τόσα χρόνια;

Β) Αποστολή των Εφέδρων και των Εθελοντών Εφέδρων στους οποίους εντάσσονται και τα μέλη της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο., είναι να παρουσιαστούν εκπαιδευμένοι στους ανάλογους σχηματισμούς του Ε.Σ. και να

αναλάβουν τις αποστολές που θα τους ανατεθούν από τους Διοικητές τους, αν και όποτε αυτό απαιτηθεί για την αντιμετώπιση οιουδήποτε εισβολέα. Δεν προσδοκούν κανέναν πόλεμο μέσα στις πόλεις και δεν επενδύουν σε κανένα χάος για να υποκαταστήσουν το ρόλο της Αστυνομίας, όπως οι κύριοι (και οι κυρίες – έφεδροι;) της Πολιτοφυλακής, οι οποίοι  εκπαιδεύονται σε ερημικές περιοχές και βουνά για να δράσουν στις πόλεις … ;  Η δράση των Εθελοντών Εφέδρων εντός των πόλεων σε έκτακτες ανάγκες εντάσσεται στο πλαίσιο του ισχύοντος σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.

Γ) Ο κ. Ανεστόπουλος κάνοντας παράλληλες αναφορές σε «εφέδρους», «αποστράτους» και «τάγματα» επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση και περίεργους συνειρμούς πλήττοντας τεχνιέντως τους Εθελοντές Εφέδρους. Εξάλλου, η Ομάδα Πολιτοφυλακής του κ. Ανεστόπουλου, όπως ο ίδιος δηλώνει «Είναι μια

πρωτοβουλία παράπλευρη από τα σώματα ασφαλείας» με «πολιτικό σκέλος» που κατεβαίνει στις πορείες, παρακολουθεί κάποιους να καταστρέφουν περιουσίες πολιτών, χωρίς, όμως, να «ανακατεύεται», αλλά θα έρθει να μας σώσει στο χάος;;; Παραδέχεται, συνεπώς, ότι η Ομάδα του δεν έχει καμία σχέση με τους Εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά προσανατολίζεται σε αστυνομικά καθήκοντα.

Δ) Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο πως εδώ και τόσα χρόνια οι ποικίλες δραστηριότητες των αναγνωρισμένων σωματείων Εθελοντών Εφέδρων (ενδεικτικά: Πανελλήνιοι Αγώνες, συμμετοχή σε Διεθνείς Αγώνες, Ομιλίες, τακτικές εκπαιδεύσεις, Σχολεία κλπ.) δεν έχουν προβληθεί ποτέ τόσο εκτενώς από τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στον ειδικό τύπο. Αντίθετα, η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» έχει, άμα τη εμφανίσει της, βήμα σε κεντρικές εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς διαύλους και ενημερωτικές

ιστοσελίδες αμαυρώνοντας, εκουσίως ή ακουσίως, την ιδέα του Πολίτη – Οπλίτη που υπηρετούμε με σοβαρότητα εδώ και χρόνια. Τυχαίο;

Είναι προφανές, επομένως, ότι η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. και το κίνημα των Εθελοντών Εφέδρων Πολιτών – Οπλιτών ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε «Πολιτοφυλακή» ή «Ομάδα Εφέδρων» που «ποντάρει σε μια κρίσιμη ώρα» και «περιμένει κάποιο χάος» για να υποκαταστήσει τις αρχές που έχουν θεσπισθεί από το Σύνταγμα και τους Νόμους του συντεταγμένου κράτους για τη διασφάλιση της τάξης και της ασφαλείας των πολιτών.

Βεβαίως, κάθε Έλληνας πολίτης έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του εκφράζεσθαι όπως επιθυμεί, αρκεί αυτό να μην προσβάλλει την αγνή, πατριωτική, ανιδιοτελή προσφορά και προσπάθεια εδώ και χρόνια των Εθελοντών Εφέδρων Πολιτών – Οπλιτών και να κινείται εντός της συνταγματικής νομιμότητος όπως και τα αναγνωρισμένα σωματεία των Εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. διαχωρίζει κατηγορηματικά τη θέση της από την οποιαδήποτε Πολιτοφυλακή που αυτοχρήζεται κατά το δοκούν και κατά περίπτωση ως «Έφεδροι» και από οποιαδήποτε άλλη κίνηση που δεν συμμορφώνεται προς την ισχύουσα έννομη τάξη της Ελληνικής Δημοκρατίας επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της για την επιδίωξη και δικαστικής προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.