Τουρκικά σκάφη ειδικών επιχειρήσεων για το Πακιστάν

Τουρκικά σκάφη ειδικών επιχειρήσεων για το Πακιστάν

Το Ναυτικό του Πακιστάν εισήγαγε σε υπηρεσία το πρώτο από δύο τουρκικής κατασκευής σκάφη-τακτικές πλατφόρμες πολλαπλών αποστολών…

Το Ναυτικό του Πακιστάν εισήγαγε σε υπηρεσία το πρώτο από δύο τουρκικής κατασκευής σκάφη-τακτικές πλατφόρμες πολλαπλών αποστολών (MRTP: Multi-Role Tactical Platform) τύπου Kaan 33 με τελετή που έλαβε χώρα στα ναυτικά ναυπηγεία του Καράτσι. Το σκάφος έλαβε την ονομασία Zarrar και έχει κατασκευαστεί από τα ναυπηγεία Yonca-Onuk της Κωνσταντινούπολης. Εντός του έτους πρόκειται να ενταχθεί σε υπηρεσία και ένα δεύτερο σκάφος του τύπου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού του Πακιστάν το Zarrar διαθέτει ενσωματωμένη βαλλιστική προστασία και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που μειώνουν το ακουστικό, υπέρυθρο και οπτικό ίχνος του, και κατά συνέπεια την παρατηρησιμότητα του (stealth). Το μήκος του είναι 35,6 μέτρα και το πλήρωμα του (συμπεριλαμβανομένων και των μεταφερόμενων επιβατών) μπορεί να ανέλθει στα 20 άτομα. Έχει κατασκευαστεί από προηγμένα συνθετικά υλικά και Προωθείται από ένα υβριδικό σύστημα πετρελειοκινητήρων και αεριοστροβίλων (CODAG: Combined Diesel And Gas). Συγκεκριμένα το σύστημα περιλαμβάνει δύο πετρελαιοκινητήρες MTU και έναν αεριοστρόβιλο Honeywell TF50 που παρέχουν ισχύ σε δύο υδροπροωθητές (waterjet) MJP. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για μία βελτιωμένη έκδοση των σκαφών τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με την τουρκική ακτοφυλακή. Σε πακιστανική υπηρεσία το Zarrar και το αδελφό του σκάφος θα χρησιμοποιούνται πρωτίστως για αποστολές ειδικών επιχειρήσεων και περιπολίας παρακτίων περιοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.