ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H χρήση του Aikido σε αστυνομικές τεχνικές αφοπλισμού – (vid)

H χρήση του Aikido σε αστυνομικές τεχνικές αφοπλισμού – (vid)

 To Aikido είναι ίσως η πιο εξελιγμένη μορφή άοπλης πάλης (και ένοπλης, όταν αντικαθιστάς τα χέρια με όπλα, αφου οι κινήσεις γίνονται ακριβώς το ίδιο) και για αυτό το λόγο προκαλεί το ενδιαφέρον στις Δυνάμεις Ασφαλείας ανά τον κόσμο με προσαρμογή στις δικές τους ανάγκες.Είναι μία τέχνη που με την ίδια ευκολία μπορεί να τελειώσει μια σύγκρουση είτε με πολύ αίμα, είτε παντελώς αναίμακτα, εξαρτάται από τη θέληση του χρήστη, και το επίπεδο αυτοπεποίθησής του, κάτι που το αποτελεσματικό boxing αδυνατεί να κάνει αφού τελειώνει υποχρωτικά με βλάβη του αντιπάλου.

Θα δείτε τον Sensei Gordon Muller να επιδυκνύει τεχνικές χειροπέδησης και αφοπλισμού στο Camden County Police Academy, πράγματα τα οποία αποτελούν τη βάση του αστυνομικού βίου, από το “σκληρό” Ντιτρόιτ μέχρι τα νησιά Φίτζι.Προσέξτε τον πόνο του εθελοντή ο οποίος είναι πραγματικός καθότι η τέχνη αυτή επικεντρώνεται στους τένοντες των χεριών και στους συνδέσμους προκαλώντας άμεσα οξύ πόνο ο οποίος γίνεται μεγαλύτερος όσο δυνατότερος είναι ο αντίπαλος! Το Aikido χρησιμοποιεί την ενέργεια του αντιπάλου,που σημαίνει όσο πιο ογκώδης μεγαλύτερη ορμή.

Στη χώρα μας έχουμε την τύχη να έρχεται στις 8-9-10 Ιουνίου για σεμινάριο Aikido  Nishio στιλ ο Sensei Takashi Kuroki Πρόεδρος της Nishio Budo Center στην Ουκρανία (Ουκρανία Yufukan) όπου διαμένει μόνιμα για να εξαπλώσει την θαυμαστή τέχνη σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Μέλος της YUFUKAN ΙΑΠΩΝΙΑ και Αϊκικάι Takaoka στην Ιαπωνία

Iaido και Jodo τεχνικός σύμβουλος του Kendo, Iaido και Jodo στην Ομοσπονδία της Ουκρανίας.

5 νταν στο Nishio-ρίου Ιάιντο,

5 νταν στο Nishio Jodo-ρίου,

5 νταν στο Nishio-ρίου Taido,

5 Dan στο Aikido Αϊκικάι (Aikido σιντόιν του Αϊκικάι Takaoka)

Θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο στη χρήση των όπλων (Jo (ραβδί) & Bokken (σπαθί)), και αποτελεί “τοτέμ” για τον χώρο.Όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο ειδος τέχνης μπορούν να παραστούν να τον δουν από κοντά.

Η  εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας από τις 8 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 10 Ιουνίου στις 8:00 π.μ. περισσότερα μπορεί να δει κάποιος στο facebook του Α. Γ. Σ. ΠΡΩΤΕΑ ΡΑΦΗΝΑΣ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.