Σημαντικό ορόσημο για το υποβρύχιο σύστημα μεταφοράς ειδικών δυνάμεων ASDS

Σημαντικό ορόσημο για το υποβρύχιο σύστημα μεταφοράς ειδικών δυνάμεων ASDS

Το υποβρύχιο σύστημα μεταφοράς ειδικών δυνάμεων Advanced SEAL Delivery System (ASDS) το…

Το υποβρύχιο σύστημα μεταφοράς ειδικών δυνάμεων Advanced SEAL Delivery System (ASDS) το οποίο στην παρούσα φάση αναπτύσσεται με την υποστήριξη της Northrop Grumman Corporation, πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο τον Μάρτιο του 2008, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αφού πέτυχε την πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή χρήσης από το αναβαθμισμένο για τον σκοπό αυτό υποβρύχιο USS Michigan (SSGN 727). 

Το πυρηνοκίνητο αυτό πυραυλοφόρο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Ohio, «φιλοξένησε» το υποβρύχιο όχημα ASDS κατά την διάρκεια της περιόδου δοκιμών FOT&E (Follow-on Test and Evaluation), που ουσιαστικά ήταν η επιχειρησιακή αξιολόγηση του υποβρυχίου με το ASDS.

Κατά την διάρκεια της δοκιμής, το υποβρύχιο όχημα ASDS εξαπολύθηκε και στην συνέχεια ανακτήθηκε από το USS Michigan σε μια ευρεία γκάμα επιχειρησιακών συνθηκών. Όλες οι προβλεπόμενες συνδυασμένες δοκιμές υποβρυχίου και ASDS ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ικανότητα φιλοξενίας του ASDS στα υποβρύχια κλάσης Ohio επιτεύχθηκε με την χρήση ενός νέου σετ κοινών υποβρύχιων στηριγμάτων σχεδιασμένων και κατασκευασμένων από τη Northrop Grumman.

Χάρη στους νέους πυλώνες, τα οχήματα ASDS θα μπορούν να φιλοξενούνται τόσο από την κλάση Los Angeles όσο και από την κλάση Ohio (δυνατότητα που επίσης επιδείχθηκε στις δοκιμές) και τελικά και από την κλάση Virginia.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.