ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έως και 35% οι περικοπές στους ενστόλους !

Έως και 35% οι περικοπές στους ενστόλους !

 Μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με εκπροσώπους των ενστόλων για τα ειδικά μισθολόγια, η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους ένστολους για τις περικοπές οδηγείται στα άκρα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κλιμακωτές περικοπές από φέτος και μάλιστα αναδρομικά, ενώ οι ένστολοι μιλούν για περικοπές που υπερβαίνουν το 20% καθώς ταυτόχρονα «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ’ επέκταση η μισθολογική εξέλιξη.

Μάλιστα μετά την αποτυχία της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με εκπροσώπους των ένστολων για τα ειδικά μισθολόγια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας αποχώρησαν  από το υπουργείο προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις χωρίς προηγούμενο.

Οι μειώσεις όπως όλα δείχνουν στις αποδοχές των ένστολων θα είναι σαρωτικές, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμα και το 35%.

Μάλιστα «κλείδωσε» και η αναδρομική εφαρμογή τους από την 1η Ιουλίου 2012 σύμφωνα με την πρόβλεψη του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές με τα χαμηλότερα ποσοστά μειώσεων να επιβάλλονται στους ένστολους (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί) και τα υψηλότερα στους δικαστικούς.

Ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε μειώσεις 6% έως 7,5% στις αποδοχές τους από 1ης Ιουλίου, αναδρομικά, και επιπλέον περικοπή 12% από το 2013.

Αν επιλεγεί το 7,5% το θα αυξηθεί , έστω και λίγο, το επίδομα επικινδυνότητας.

Οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας τόνισαν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους ενημέρωσε πως δεν εγκρίνει και τις αμοιβές για τις νυχτερινές υπηρεσίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.