ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο τυφέκιο για τη Νότια Κορέα

Νέο τυφέκιο για τη Νότια Κορέα

Το νέο κορεατικό τυφέκιο («Korean New Rifle»),που έχει τυποποιηθεί ως XK-11, παρουσιάστηκε επίσημα από την…

Το νέο κορεατικό τυφέκιο («Korean New Rifle»),που έχει τυποποιηθεί ως XK-11, παρουσιάστηκε επίσημα από την υπηρεσία αμυντικής ανάπτυξης (ADD: Agency for Defence Development) της Νότιας Κορέας.

Το νέο τυφέκιο είναι διαμετρήματος 5,56 χιλ. και έχει επιπλέον δυνατότητα βολής εκρηκτικών βομβίδων των 20 χιλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ADD, το βάρους 6,1 κιλών και κόστους προμήθειας ανά μονάδα 16.000 δολαρίων ΗΠΑ τυφέκιο αποτελεί πλήρως εγχώρια σχεδίαση.

Τον Φεβρουάριο του 2008 ολοκλήρωσε οκτώ συνολικά μήνες εντατικών δοκιμών και πρόκειται να εισαχθεί επίσημα σε υπηρεσία το 2009, με αναλογία δύο τυφέκια του τύπου ανά ομάδα τυφεκιοφόρων των 10-12 ανδρών.

Κύριο χαρακτηριστικό του XK-11 είναι ότι μπορεί να βάλλει τους δύο τύπους πυρομαχικών, δηλαδή τόσο τα φυσίγγια των 5,56 χιλ. σε γεμιστήρες των 20 ή 30 φυσιγγίων, όσο και τις βομβίδες των 20 χιλ.(φέρεται επί του όπλου αναχορηγία έξι βομβίδων) με τη χρήση της ίδιας σκανδάλης.

Μάλιστα κινηματογραφημένα στιγμιότυπα (video) που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο δείχνουν τον χειριστή του τυφεκίου να μπορεί να αλλάζει πολύ εύκολα τη διαμόρφωση βολής (πυρομαχικού) με τη βοήθεια ενός διακόπτη επιλογής στο πλευρό του όπλου.

Το νέο τυφέκιο διαθέτει ενσωματωμένο βλητικό υπολογιστή και σύστημα τηλεμέτρησης/ιχνηλάτησης στόχου με λέιζερ το οποίο επιτρέπει στις βαλλόμενες (άνωθεν της κύριας κάννης των 5,56 χιλ.) βομβίδες των 20 χιλ. να εκρήγνυνται υπεράνω του στόχου αυξάνοντας σημαντικά τη δραστικότητα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.