ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δοκιμές αξιολόγησης από τον ρωσικό Στρατό για το νέο ελαφρύ πολυβόλο RPK-16 (βίντεο)

Δοκιμές αξιολόγησης από τον ρωσικό Στρατό για το νέο ελαφρύ πολυβόλο RPK-16 (βίντεο)

Ο ειδικός της επιχείρησης Καλάσνικοφ, Σεργκει Ραντκεβιτς δήλωσε ότι «το ελαφρύ πολυβόλο ‘RPK-16’ επί του παρόντος διέρχεται τις δοκιμές επιχειρησιακής αξιολόγησης. Έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει στόχους σε βεληνεκές μέχρι πεντακόσια μέτρα».

Το ελαφρύ πολυβόλο “RPK-16” των 5,45 χιλιοστών διέρχεται δοκιμές επιχειρησιακής αξιολόγησης από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μετέδωσε η πλατφόρμα ενημέρωσης της Καλάσνικοφ.

Το “RPK-16” ειναι ένα ελαφρύ πολυβόλο (“LMG”) διαμετρήματος 5,45 χιλ. που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από τον ρωσικό κατασκευαστή μικρών όπλων Όμιλο Καλάσνικοφ, μια θυγατρική της ρωσικής κρατικής επιχείρησης “Rostec”.

Το “RPK-16” αποκαλύφθηκε κατά το διεθνές στρατιωτικό τεχνολογικό φόρουμ “Army-2016” το οποίο διεξήχθη κοντά στην Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2016. Εξελίχθηκε ειδικά για να αντικαταστήσει το παλιό σοβιετικής κατασκευής ελαφρύ πολυβόλο “RPK” διαμετρήματος 7.62×39 χιλ. που αναπτύχθηκε απο τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Το “RPK-16” έχει ρυθμό βολής εφτακοσίων (700) βολών ανά λεπτό. Τον Ιανουάριο του 2017, το ρωσικό υπουργείο άμυνας παρήγγειλε μια πιλοτική παρτίδα σύγχρονων ελαφρών πολυβόλων “RPK-16” με την παράδοση να έχει προγραμματιστεί για το 2017, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της επιχείρησης Καλάσνικοφ.

Το ελαφρύ πολυβόλο “RPK-16” χρησιμοποιεί την βασική σχεδίαση και εξωτερική εμφάνιση της οικογενείας τυφεκίων εφόδου Καλάσνικοφ. Χρησιμοποιεί την παραδοσιακή δράση με την χρήση αερίων και το περιστροφικό κλείσιμο κλείστρου. Το “RPK-16” έχει δυνατότητα αντικατάστασης κάννης, όποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα βασικό ελαφρύ πολυβόλο με επιμηκυμένη κάννη ή ως ένα τυφέκιο εφόδου με κοντή κάννη.

Η θαλάμη του RPK-16 δέχεται το πυρομαχικό M74 των 5,45X39 χιλ. Μπορεί επίσης να βάλλει ένα πλήρες φάσμα πυρομαχικών όπως τα πυρομαχικά 7N6, 7N10, 7T3, και 7T3M. Το “RPK-16” μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο τύπους γεμιστήρων τριάντα (30) και ενενήντα έξι (96) φυσιγγίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.