ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξοπλιστικός «πυρετός» για το Περού

Εξοπλιστικός «πυρετός» για το Περού

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο Τύπο της Χιλής, το Περού βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της οριστικοποίησης συμβολαίων για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο Τύπο της Χιλής, το Περού βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της οριστικοποίησης συμβολαίων για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων.

Για την ώρα έχει υπάρξει συμφωνία για την αγορά 488 αντιαρματικών συστημάτων Ισραηλινής και Ρωσικής κατασκευής. Η απαίτηση του Στρατού του Περού για συστήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι παλαιά και διαρκής.

Με την συγκεκριμένη αγορά ο στόχος είναι να αντικατασταθούν τα παλαιότερης γενιάς συστήματα Sagger, Cobra 2000 καθώς και τα σοβιετικής κατασκευής 9Μ14Μ Malyutkas.

Από τα 488 συστήματα, τα 244 θα είναι τα γνωστά μας KORNET ενώ τα άλλα 244 θα είναι το σύστημα Spike. To κόστος των πρώτων προσδιορίζεται στα $25 εκ. ενώ των δεύτερων στα $48 εκ.

Ο Στρατός σχεδιάζει ακόμα να αντικαταστήσει τα παλαιά Τ-55 που διαθέτει αφού το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους το 2004, προβλεπόταν η αντικατάσταση του κινητήρα και η εγκατάσταση νέου συστήματος ελέγχου πυρός, φαίνεται πως δεν απέδωσε καρπούς.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι μέρος ενός γενικότερου «πακέτου», αξίας $650 εκ. το οποίο αναμένεται να αφιερωθεί στην απόκτηση νέων συστημάτων από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μέχρι το 2011.

Θα έχει ενδιαφέρον να επισημανθεί πως ο Τύπος της Χιλής μεταφράζει τις συγκεκριμένες κινήσεις ως μία προσπάθεια του Περού να «προετοιμαστεί για μία πιθανή εισβολή από την Χιλή» (preparation for a possible Chilean invasion)!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, λαμβανομένου υπόψη και της «προσέγγισης» πως η Βραζιλία βρίσκεται σε μία εξοπλιστική κούρσα με την Βενεζουέλα, αλλά και πως το Περού το 1995 είχε εμπλακεί σε πόλεμο με τον Ισημερινό, δεν μπορεί κάποιος να μην επισημάνει μία σταδιακή άνοδο των εντάσεων σε μία περιοχή η οποία δεν μας έχει συνηθίσει σε διακρατικές πολεμικές συγκρούσεις.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.