ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα τεθωρακισμένα αναζητά η Τσεχία

Νέα τεθωρακισμένα αναζητά η Τσεχία

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ενδιαφέρονται να…

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ενδιαφέρονται να προμηθευθούν μια νέα παρτίδα 79 οχημάτων παντοδαπού εδάφους Land Rover Defender προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν με τις ειρηνευτικές τους δυνάμεις στο εξωτερικό.

Η προμήθεια είναι επιθυμητό να ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2009.

Για την αγορά αυτή διατίθεται σύμφωνα με πρόωρες εκτιμήσεις το ποσό των 17,29 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα νέα οχήματα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από τις τσέχικες δυνάμεις της ISAF στο Αφγανιστάν, αλλά και από το πρόσφατα σχηματισθέν battlegroup μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας πάντως καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσύρει το πεπαλαιωμένο της υλικό από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Πάντως, παρά το γεγονός οι τσέχικες ειδικές δυνάμεις είχαν στο παρελθόν προμηθευτεί οχήματα Land Rover Defender στην δεκαετία του ’90 για την άμεση απόσυρση των παλαιών ρωσικής προέλευσης οχημάτων τους, η εμπειρία του Αφγανιστάν ανάγκασε το υπουργείο Άμυνας να αγοράσει εσπευσμένα και τεθωρακισμένα Hummer, IVECO 4×4 LMV αλλά και Dingo II.

Μάλιστα οι δυο τελευταίοι τύποι αγοράστηκαν πέρυσι το φθινόπωρο μέσω συμβολαίων UOR (urgent operational requirement-επείγουσα επιχειρησιακή απαίτηση)…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.