ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Κίνα ενισχύει τις μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων

Η Κίνα ενισχύει τις μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει πλέον το Πεκίνο στην ανάπτυξη των Ειδικών Δυνάμεων (Special Operation Forces-SOF) του κινεζικού Στρατού, όπως προκύπτει από αναλύσεις δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Μετά την έμφαση που έχει δοθεί πρόσφατα στην κινεζική Αεροπορία για επιχειρήσεις υψηλής έντασης και την παραγωγή μαχητικών Stealth, ο τομέας των Ειδικών Επιχειρήσεων φαίνεται να είναι ένα από τα εργαλεία που ετοιμάζονται να ρίξουν στη μάχη οι κινέζοι σε πιθανές επιχειρήσεις στον Ειρηνικό.

Με τον τρόπο αυτό προσθέτουν έναν ακόμη παράγοντα στην εξίσωση της στρατιωτικής απειλής που αντιπροσωπεύουν για τα γειτονικά κράτη της περιοχής αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κινεζικές δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεως άγνωστες στους περισσότερους  (αποκαλούνται ως Quantou Budui) ή «δυνάμεις γροθιάς» σε ελεύθερη μετάφραση.

Παραμένουν μικρές μεν σε σχέση με τον όγκο του κινεζικού στρατού, αλλά άριστα εξοπλισμένες και καλά εκπαιδευμένες.

Εκτιμήσεις φέρνουν τη δύναμη τους σε 5.000 άνδρες που σχηματίζουν το 6ο  Special Warfare Group, το 8ο  Special Warfare Group, το 12ο Special Warfare Detachment, και μια Μονάδα βατραχανθρώπων του Ναυτικού. 

Όλα τα μέλη τους  έχουν υπηρετήσει προηγουμένως σε αερομεταφερόμενες μονάδες αλεξιπτωτιστών και για το λόγο αυτό, οι υποψήφιοι γνωρίζουν ότι αν θέλουν να φτάσουν να γίνουν μέλη των κινεζικών SOF, θα πρέπει προηγουμένως να γίνουν αλεξιπτωτιστές.

Το επίπεδο εμπειρίας των κινεζικών SOF είναι υψηλό καθώς λειτουργούν εδώ και δύο δεκαετίες, με εκτεταμένη δράση  στην γειτονική Ταιβάν όπου εκτελούν αθόρυβα αποστολές αναγνώρισης και κατασκοπίας τόσο σε παράκτιες όσο και σε περιοχές στην ενδοχώρα. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κινεζικές μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων έχουν αντλήσει τεχνικές εκπαίδευσης και από τη Βενεζουέλα όπου προσωπικό της λατινοαμερικανικής χώρας εκπαιδευόταν από αμερικανούς Special Forces μέχρι και το 2003.

Είναι γνωστό ότι λίγα χρόνια νωρίτερα υπήρξε μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ Βενεζουέλας Κίνας.

Συγκεκριμένα κινέζοι καταδρομείς μιλώντας άπταιστα ισπανικά, εκπαιδεύτηκαν από προσωπικό του Στρατού της Βενεζουέλας που τους μετέδωσε τεχνικές αναγνώρισης και αντιτρομοκρατίας που αντλήθηκε από την εκπαίδευση με τους αμερικανούς Special Forces

Σήμερα οι μονάδες SOF της Κίνας θεωρούνται σε δομή και εκπαίδευση ανάλογες των Ranger και των Special Forces του αμερικανικού Στρατού με εμπειρία και σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις ενώ το 2009 σε διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, κινέζοι καταδρομείς απέσπασαν το μεγαλύτερο αριθμό διακρίσεων δίνοντας το στίγμα των ικανοτήτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.