ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σερβία: Κοινή άσκηση Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων καταδρομέων – «Ποτέ πια δεν θα είμαστε μόνοι» λέει ο Σέρβος ΥΠΑΜ

Σερβία: Κοινή άσκηση Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων καταδρομέων – «Ποτέ πια δεν θα είμαστε μόνοι» λέει ο Σέρβος ΥΠΑΜ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Σερβία, η Ρωσία και η Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινή στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Σλοβενική αδελφότητα». Η άσκηση, που φέτος διεξάγεται στο έδαφος της Σερβίας, ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου.

«Αυτή η άσκηση δεν είναι απλώς μία στρατιωτική άσκηση, είναι η συνεργασία αδερφικών λαών μεταξύ των οποίων υπάρχει αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμός και αγάπη. Η Σερβία έχει φίλους και ποτέ δεν θα επαναληφθεί εκείνη η φοβερή στιγμή στην ιστορία μας, όπως το 1999 (σ.σ. ΝΑΤΟϊκή εισβολή και κατοχή του Κοσσυφοπεδίου), όταν βρεθήκαμε εντελώς μόνοι. Δεν είμαστε πλέον μόνοι» διεμήνυσε ο ΥΠΕΘΑ της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν μετά την ολοκλήρωση της σημερινής άσκησης.

Σ’ αυτήν συμμετέχουν μονάδες των ειδικών δυνάμεων από τις τρεις χώρες που με την υποστήριξη της αεροπορίας εκτελούν επιχειρήσεις επέμβασης και ανακατάληψης στόχων.

Ένα τέτοιο σενάριο εκτελέστηκε σήμερα, ενώπιον επίσημων πολιτικών προσκεκλημένων, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κόβιν, έξω από το Βελιγράδι, όπου Ρώσοι και Σέρβοι καταδρομείς εξουδετέρωσαν ομάδα τρομοκρατών που είχε τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου αερομεταφερόμενων μονάδων επέμβασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Αλεξέι Βασίλιεβιτς Ναούμετς, που επίσης παρακολούθησε την άσκηση, δήλωσε ότι «η στρατιωτική συνεργασία στο πλαίσιο της “Σλοβενικής αδελφότητας” γίνεται πλέον παράδοση και στοχεύει στην προετοιμασία και εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών για την υπεράσπιση της πατρίδας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.